Tea Tree Oil 101: gezondheidsvoordelen, toepassingen, mogelijke bijwerkingen en meer

Tea Tree Oil 101: gezondheidsvoordelen, toepassingen, mogelijke bijwerkingen en meer

Houd er eerst rekening mee dat tea tree olie alleen plaatselijk mag worden gebruikt en dat het innemen van het ingrediënt niet veilig is. Het is een goed idee om eerst een pleistertest uit te voeren, door de olie aan de binnenkant van uw onderarm aan te brengen en een dag of twee te wachten om te zien of er uitslag ontstaat.

Om te beginnen met het toevoegen van tea tree olie aan uw huidverzorgingsroutine, koopt u een huidverzorgingsproduct dat tea tree olie bevat of gebruikt u de etherische olie zelf, zegt dr. Holman. Om de etherische olie te gebruiken, is het erg belangrijk om deze eerst te verdunnen door deze te mengen met een drager, zoals een toverhazelaartoner of vochtinbrengende crème. (Het aanbrengen van de onverdunde olie kan een allergische reactie op de huid veroorzaken, zegt Holman.)

Holman raadt aan om drie druppels tea tree olie op twee ounces (oz) product te gebruiken. Je kunt tea tree olie ’s ochtends of ’s avonds gebruiken. Combineer tea tree olie met een toverhazelaartoner als u acne heeft, wat u kunt doen nadat u uw huid heeft gereinigd, of combineer de olie met een vochtinbrengende crème (zoals kokosolie) als laatste stap in uw avondhuidverzorgingsroutine, als u ook een droge of gevoelige huid heeft.

Het kan de huid gevoeliger maken voor de zon, zegt Holman. Breng het om die reden niet direct aan voordat u naar buiten gaat. Welke huidverzorgingsproducten u ook gebruikt, het is altijd belangrijk om elke ochtend een breedspectrumzonnebrandcrème met minimaal SPF 30 op uw gezicht aan te brengen.

Hooper raadt mensen met een voor acne gevoelige huid aan om één of twee keer per dag een product met tea tree olie aan te brengen, met de nadruk op puistjesprobleemzones zoals de kin of de T-zone. Je kunt dit product ’s ochtends, ’s avonds of allebei aanbrengen, maar kies een tijdstip waarop je het waarschijnlijk consequent zult aanbrengen, voegt ze eraan toe. Gebruik het ingrediënt routinematig om de beste resultaten te zien, suggereert Hooper.

Ze wijst er ook op dat het een paar maanden kan duren voordat je echte verbetering in je huid ziet, dus geef het 12 weken consequent gebruik voordat je de effecten op je acne beoordeelt. (Dat komt omdat puistvorming maanden kan beginnen voordat de rode bult verschijnt, zegt ze.)

Als u na 12 weken geen resultaat ziet, heeft u mogelijk een sterker acneproduct nodig. Een gecertificeerde dermatoloog kan u helpen bij het ontwikkelen van een plan voor de bestrijding van acne dat geschikt is voor uw huid. Tea tree olie is ook beter geschikt voor milde acne, en is waarschijnlijk niet sterk genoeg als je meer gematigde of ernstige vormen van de huidaandoening hebt, zegt Hooper.

Vergelijkbare berichten