Vraag het aan een topdokter van Castle Connolly: hoe veroudering en zwaartekracht uw huid beïnvloeden

Vraag het aan een topdokter van Castle Connolly: hoe veroudering en zwaartekracht uw huid beïnvloeden

Buckingham: Om te beginnen wil ik benadrukken hoe belangrijk het is om te voorkomen dat je huid in het algemeen veroudert, te beginnen als je jong bent. Als je naar buiten gaat in de zon, draag dan beschermende hoeden, zonnebrillen, kleding en zonnebrandcrème.

Je algehele gezondheid heeft ook invloed op de gezondheid van de huid, dus ik raad aan om gezond te eten en te bewegen en niet te dik te worden.

Het feit dat je een huidtype hebt waardoor je meer kans hebt om de veranderingen die gepaard gaan met veroudering te vertonen, betekent niet dat je geen controle hebt over hoe je huid veroudert.

Mensen vragen me wat de belangrijkste componenten van huidverzorging zijn, en ik denk dat het nuttig is om die prioriteiten op dezelfde manier te bekijken als we de voedselpiramide gebruiken om de juiste hoeveelheid van bepaalde voedingsmiddelen te eten voor een gezond dieet.

Op die basislaag van de piramide zit zonnebrandcrème, dat is het belangrijkste. Doe dat op nadat je een goede gezichtsreiniger hebt gebruikt om het vuil en de olie op je gezicht weg te spoelen.

Het middelste vak is een vitamine A-derivaat zoals retinol of Retin-A. We hebben onderzoek dat aantoont dat als u deze producten consequent gebruikt, u uw collageenproductie en uw elastine kunt verhogen, evenals de opperhuidvernieuwing. Hierdoor kan de huid er gezond en minder dof uitzien. Het kleine vakje bovenaan de piramide bevat actuele antioxidanten zoals vitamine C, peptiden en pigmentverminderende middelen.

Als je eenmaal die goede huidverzorgingsbasis hebt, zijn er interventies die we kunnen doen om de effecten van veroudering ongedaan te maken.

Deze omvatten neuromodulatoren, zoals Botox, waardoor de spier tijdelijk niet zo krachtig kan samentrekken als zou moeten, waardoor rimpels minder zichtbaar worden.

Microneedling maakt gebruik van een penvormig of rolapparaat met fijne naalden die tot op huidniveau doordringen en zeer kleine gaatjes in de huid maken. Het geneest binnen een dag en bevordert de groei van nieuw collageen en elastine. Radiofrequente microneedling maakt gebruik van een echte plastic plaat waarin naalden zijn ingebed die in de huid worden gestempeld of ingebracht. Terwijl de naalden in het gezicht zitten, zendt het radiofrequente warmte-energie uit, wat het effect van microneedling versterkt.

Er zijn verschillende opties voor laserbehandeling, afhankelijk van de hoeveelheid interventie die nodig is. Door geconcentreerd licht in verschillende golflengten te gebruiken, kunnen deze behandelingen de huid verjongen door de aanmaak van collageen en elastine te verhogen.

Chemische peelings kunnen variëren van zeer lichte peelings die slechts een kleine hoeveelheid schilfering veroorzaken tot intensere peelings die tot 10 dagen herstel en continu aanbrengen van genezende zalf kunnen vergen.

Vergelijkbare berichten