Clean Beauty 101: een uitgebreide gids

Clean Beauty 101: een uitgebreide gids

Reinig met micellair water. Probeer Simple Kind to Skin Micellar Cleansing Water, geformuleerd om uitzonderlijk zacht te zijn voor de huid. Het micellaire water van Simple laat kunstmatige geurstoffen, kleurstoffen, kleurstoffen, alcohol, parabenen en ftalaten weg.

Gebruik een op mineralen gebaseerde SPF-vochtinbrengende crème en zonnebrandcrème. Mineralen zoals titaandioxide of zinkoxide reflecteren stralen en worden niet door de huid opgenomen. Ze worden beschouwd als de “schonere” keuze, zegt Farber. Coola Mineral Face Matte Tint SPF 30 bevat zowel titaniumdioxide als zinkoxide voor breedspectrumbescherming.

VERWANT: Chemische versus minerale zonnebrandcrème: wat is het verschil?

Bescherm met een antioxidant serum. Farber beveelt een vitamine C-serum aan, dat antioxidanten biedt om de schadelijke effecten van vrije radicalen tegen te gaan – chemicaliën die huidveroudering veroorzaken, zoals uit onderzoek blijkt. Drunk Elephant is een geliefd merk in de schone schoonheidsruimte en hun C-Firma Vitamin C Day Serum bevat pure L-ascorbinezuur (vitamine C) en is geschikt voor de vette, normale en droge huid.

Gelijkmatige toon met glycolzuur. Je vindt glycolzuur, een alfahydroxyzuur gemaakt van suikerriet, in crèmes en serums, een ingrediënt dat de dode huidlaag bovenop aanmoedigt om af te werpen om het uiterlijk van verkleuring te verminderen, zegt Farber.

VERWANT: 5 redenen waarom het handhaven van een huidverzorgingsroutine goed is voor uw geestelijke gezondheid

Behandel acne met salicylzuur. Salicylzuur, dat afkomstig is van de schors van de wilg, is een gouden standaardingrediënt voor het aanpakken van acneproblemen, en het wordt als goed beschouwd voor schone schoonheid. Het werkt ook door dode huidcellen te exfoliëren die poriën verstoppen en tot vlekken kunnen leiden, volgens de American Academy of Dermatology.

Gladde lijnen met bakuchiol. Dit is het nieuwste natuurlijke alternatief voor retinol. Retinol is een vitamine A-derivaat, en dit ingrediënt exfolieert en stimuleert de collageenproductie om de huid glad en kreukvrij te houden, zoals Harvard University opmerkt. Bakuchiol blijkt rimpels te verminderen en verkleuringen te verminderen op dezelfde manier als retinol, en veroorzaakt minder irritatie, volgens een studie gepubliceerd in februari 2019 in de Brits tijdschrift voor dermatologie.

VERWANT: De waarheid over 7 huidverzorgingsapparaten voor thuis

Hydrateer met een vochtinbrengende crème. Het belangrijkste doel is om te zoeken naar een eenvoudige vochtinbrengende crème die zo min mogelijk ingrediënten bevat en geurvrij is, zegt Farber. Veelgebruikte ingrediënten in “schone” moisturizers zijn hyaluronzuur, glycerine, panthenol en ceramiden.

Vergelijkbare berichten