Costco biedt leden nu Ozempic aan via een nieuw gewichtsverliesprogramma

Costco biedt leden nu Ozempic aan via een nieuw gewichtsverliesprogramma

Costco, de magazijnwinkelclub die bekend staat om zijn bulkgoederen en combo-maaltijden met hotdogs en frisdrank ter waarde van $ 1,50, biedt nu medicijnen zoals Ozempic aan als onderdeel van zijn nieuwe afslankprogramma.

Leden kunnen $ 179 betalen om deel te nemen aan het afslankprogramma, volgens een verklaring van Costco's partner, de gezondheidszorgaanbieder Sesame. Het programma biedt drie maanden virtuele gezondheidszorgbezoeken, begeleiding bij eten en bewegen, en toegang tot medicijnen, waaronder GLP-1-medicijnen zoals Ozempic en Wegovy.

“We zijn getuige van belangrijke innovaties op het gebied van gewichtsverlies onder medische begeleiding”, zegt David Goldhill, medeoprichter en CEO van Sesame, in de verklaring. “Het unieke model van Sesame stelt ons niet alleen in staat om hoogwaardige specialistische zorg, zoals gewichtsverlies, veel toegankelijker en betaalbaarder te maken, maar ook om artsen in staat te stellen zorgplannen op te stellen die specifiek zijn voor – en geschikt zijn voor – elke individuele patiënt.”

Alleen Costco-leden kunnen deelnemen aan het nieuwe gewichtsverliesprogramma. Basis Costco-lidmaatschappen kosten $ 60 per jaar.

Geneesmiddelen op recept zijn niet inbegrepen in de kosten van het afslankprogramma, zei Sesame in zijn verklaring. Sesame accepteert geen ziektekostenverzekering, maar het bedrijf zei dat het patiënten zal helpen met het papierwerk voor de ziektekostenverzekering en recepten naar een plaatselijke apotheek zal sturen.

Zonder verzekering kan Ozempic, dat is goedgekeurd voor de behandeling van diabetes type 2, volgens GoodRx ongeveer $ 1.000 kosten voor één voorgevulde spuit. Wegovy, dat is goedgekeurd voor gewichtsverlies, kan volgens GoodRx ongeveer $ 1.300 kosten voor vier voorgevulde spuiten.

Biedt Costco gezondheidszorg?

Het nieuwe programma voor gewichtsverlies komt op het moment dat Costco zijn gezondheidszorgaanbod uitbreidt. Het bedrijf biedt al lang oogonderzoeken, brillen en medicijnen op recept aan.

In september kondigde Costco een partnerschap aan met Sesame om een ​​verscheidenheid aan gezondheidszorgdiensten aan te bieden, waaronder virtuele eerstelijnsbezoeken voor $ 29, gezondheidscontroles met basislaboratoriumwerk voor $ 72, virtuele geestelijke gezondheidszorg voor $ 79, en kortingen op andere gezondheidszorgdiensten.

Vergelijkbare berichten