Herkent u zich in de strijd van Kate Middleton om een ​​medisch probleem privé te houden?

Herkent u zich in de strijd van Kate Middleton om een ​​medisch probleem privé te houden?

“Patiënten besluiten vaak hun diagnoses of medische problemen privé te houden omdat ze ongemakkelijke discussies willen vermijden of omdat ze in het algemeen nogal privé zijn”, zegt Emily Moore, PhD, een klinisch psycholoog bij het Stanford Health Care Pain Management Center in Redwood City. Californië, en een instructeur aan de Stanford University School of Medicine.

Als je een medische aandoening openbaart en er sprake is van slecht advies of een gebrek aan begrip, kan dit uiterst invaliderend zijn, zegt dr. Moore. U kunt er ook voor kiezen om het niet te delen, omdat u niet wilt dat uw relaties draaien om uw gezondheidsstatus.

“Als anderen onze medische diagnoses kennen, hebben ze de neiging er herhaaldelijk naar te vragen, waardoor ze op de voorgrond treden van sociale interacties”, zegt Moore. Hoewel sommige mensen dit misschien op prijs stellen, kunnen anderen het gevoel hebben dat het hen in een negatieve sfeer plaatst en hun identiteitsgevoel als ‘ziek persoon’ versterkt.

Het stigma en de discriminatie die gepaard gaan met bepaalde gezondheidsproblemen is een andere grote reden waarom je een diagnose misschien niet openbaar maakt, zegt Paul Daidone, MD, een dubbel gecertificeerde arts voor interne geneeskunde en verslavingsgeneeskunde en de medisch directeur van True Self Recovery in Rogers, Arkansas. .

In één onderzoek onder mensen met verborgen chronische ziekten – ziekten die niet noodzakelijkerwijs zichtbaar zijn voor anderen – gebruikten onderzoekers een enquête om te onderzoeken hoe stigma van invloed was op de manier waarop de ziekte iemands identiteitsgevoel vormde.

Alle soorten stigma – ervaren door anderen, verwacht door anderen en geïnternaliseerd bij degenen met de ziekte – werden volgens de gegevens in verband gebracht met een grotere preoccupatie met de ziekte en een grotere impact van de ziekte op de identiteit van de persoon.

“Professionele zorgen, zoals zorgen over mogelijke gevolgen voor iemands carrière of werkzekerheid, kunnen iemand ook motiveren om de privacy met betrekking tot zijn medische toestand te handhaven”, voegt Dr. Daidone toe.

Het privé houden van een diagnose kan je ook een gevoel van controle geven over het verhaal rond je gezondheid, en kan stress en angst verminderen door stigmatisering, discriminatie en negatieve reacties van anderen te beperken, zegt hij.

Vergelijkbare berichten