12 huidaandoeningen die u moet kennen

12 huidaandoeningen die u moet kennen

Kan je niet stoppen met blozen? Het zou rosacea kunnen zijn, een chronische, langdurige huidaandoening die volgens de National Institutes of Health (NIH) ongeveer 14 miljoen Amerikanen treft, meestal volwassenen tussen de 30 en 60 jaar. De aandoening treft mannen meestal harder, hoewel vrouwen drie tot vier keer meer kans hebben om rosacea te ontwikkelen dan mannen. En het treft meestal mensen met een bleke huid, zegt Joyce Davis, MD, een board-gecertificeerde dermatoloog gevestigd in New York City.

Rosacea treedt op wanneer de bloedvaten in het gezicht worden gestimuleerd en verwijden, zegt Dr. Weinberg, waardoor de huid rood wordt, bloost en gemakkelijk doorspoelt. Andere symptomen van rosacea zijn acne-achtige puistjes; rode, dikke, hobbelige huid op het gezicht; en oogirritatie en zichtproblemen, volgens de NIH.

Hoewel rosacea een genetische component lijkt te hebben, zijn er volgens MedlinePlus ook enkele omgevingsfactoren die opflakkeringen kunnen veroorzaken, waaronder de zon, warm weer, gekruid voedsel, het roken van sigaretten en alcohol.

Wat de diagnose betreft, is er volgens de Mayo Clinic geen definitieve test voor rosacea. Uw arts zal waarschijnlijk al uw symptomen in aanmerking nemen en andere huidaandoeningen uitsluiten.

Om het te behandelen, heb je waarschijnlijk een combinatie van goede huidverzorgingspraktijken en geneesmiddelen op recept nodig, zoals actuele medicijnen die zijn ontworpen om de roodheid te verminderen, orale antibiotica om bultjes en puistjes te behandelen, of een oraal medicijn tegen acne, volgens de Mayo Clinic . Laserbehandelingen zijn een andere optie en kunnen soms de roodheid van rosacea verminderen. Het is geen gevaarlijke huidaandoening, zegt Weinberg, “maar cosmetisch kan het problematisch zijn.”

Vergelijkbare berichten