Wat is arbutine?  Huidverzorgingsvoordelen, bijwerkingen, hoe u het moet gebruiken en meer

Wat is arbutine? Huidverzorgingsvoordelen, bijwerkingen, hoe u het moet gebruiken en meer

Je kunt arbutine veilig gebruiken in concentraties tot 2 procent voor gezichtscrèmes en tot 0,5 procent in bodylotions, merkt Chiu op, eraan toevoegend dat het ingrediënt “veiliger en minder agressief is vergeleken met hydrochinon.” (Hoewel hydrochinon in concentraties boven 1 procent verboden is in cosmetische producten in de EU, Japan, Australië en verschillende landen in Afrika, is arbutine veilig in de bovengenoemde concentraties omdat het hydrochinon langzaam vrijkomt en de huid niet aan te veel wordt blootgesteld. er op elk moment van af, legt ze uit.)

U kunt ervoor kiezen om meer dan één verhelderend ingrediënt in uw routine te gebruiken. Prather stelt voor om arbutine te combineren met retinol om de celvernieuwing te verbeteren en de opname van het product te verbeteren. Het goede nieuws is dat arbutine goed samengaat met andere ingrediënten, zegt Chiu: “Er zijn geen interacties bekend tussen het en andere huidverzorgingsingrediënten.”

Als je arbutine gebruikt, raadt ze aan om het één of twee keer per dag op je hele gezicht aan te brengen, of om het als een spotbehandeling te gebruiken om specifieke gebieden aan te pakken.

U moet ook op uw hoede zijn voor blootstelling aan de zon, omdat dit in de eerste plaats hyperpigmentatie kan veroorzaken. Gebruik elke dag een goede, op mineralen gebaseerde zonnebrandcrème SPF 50 om uw huid te beschermen tegen de hyperactiviteit van de melanineroute, zegt Prather. “Als je geen zonnebrandcrème kunt gebruiken, is het niet de moeite waard om geld uit te geven aan huidverlichtende producten.”

Gebruik arbutine twee tot drie maanden voordat u de resultaten beoordeelt, zegt Prather. Praat met een gecertificeerde dermatoloog voor hulp bij het creëren van de beste routine met aanvullende ingrediënten voor uw huidproblemen.

Vergelijkbare berichten