10 saaie vruchten met geweldige gezondheidsvoordelen

10 saaie vruchten met geweldige gezondheidsvoordelen

Fancy superfruit zoals guave, mangosteen, acai en goji hebben een torenhoog gehalte aan antioxidanten en vitamines. En met hun opvallende voedingsprofielen, zoals UC Davis opmerkt, is het geen wonder dat voedselmarketeers ze vaak ‘super’ noemen. Maar de waarheid is dat een schat aan onderzoek heeft aangetoond dat de gewone appels, druiven en andere vruchten die week na week op onze boodschappenlijstjes staan, op zichzelf behoorlijk indrukwekkende gezondheidsvoordelen hebben.

15 van de krachtigste superfoods

Uit onderzoek blijkt dat zelfs iets meer fruit (en ook groenten) eten de kans op het ontwikkelen van diabetes type 2 verlaagt. En let op: mooie superfruits waren geen vereiste om van deze diabetespreventievoordelen te profiteren. “De waarheid is dat alle vruchten de gezondheid bevorderen en een verscheidenheid aan essentiële voedingsstoffen leveren, zoals vezels, antioxidanten, vitamines en mineralen, waardoor ze de moeite waard zijn om in onze dagelijkse voeding in te bouwen, hoe basaal en toegankelijk ze ook zijn”, zegt Malina. Malkani, RDN, de maker van Solve Picky Eating, gevestigd in de omgeving van New York City.

Bovendien kan de toegankelijkheid van gewoon fruit betekenen dat de kans groter is dat u het op uw bord zult leggen. Een van de mooie dingen van gewoon fruit is dat “consumenten beter bekend zijn met wat het is en hoe het smaakt, en dat ze zich er prettiger mee voelen in de keuken, waardoor ze het fruit op verschillende manieren kunnen gebruiken.” zegt Jessica Levinson, RDN, een culinaire voedingsdeskundige in New Rochelle, New York.

10 trucs om voldoende fruit en groenten binnen te krijgen

En ja, het eten van fruit in zijn geheel als tussendoortje is een goed idee, maar dat geldt ook voor het op minder verwachte manieren in maaltijden verwerken. “Als diëtist en moeder van drie kinderen heb ik gezien hoe echt impactvol het kan zijn om kinderen te helpen leren genieten van allerlei soorten fruit – ook de algemeen verkrijgbare soorten – door creatief te zijn in de keuken en te experimenteren met verschillende bereidingen, zoals gebakken, gebakken, vers, geroosterd, gepocheerd, in muffins of als toppings op toast”, voegt Malkani toe.

Lees verder om te zien hoe goed deze nietjes uit uw winkelwagentje zijn voor uw gezondheid. Houd er echter rekening mee dat het grootste deel van het volgende onderzoek beperkt is. Dat komt vooral omdat voedingsonderzoek bij mensen een aantal uitdagingen met zich meebrengt, waaronder de noodzaak van zelfgerapporteerde gegevens. Veel onderzoek wordt op zijn beurt op dieren uitgevoerd – en wat bij dieren werkt, is niet noodzakelijkerwijs bepalend voor het gezondheidsgedrag van de mens, merkte een onderzoeker op.

Vergelijkbare berichten