Huidbevochtigers 101: waarom u er één moet gebruiken, soorten en ingrediënten waar u op moet letten

Huidbevochtigers 101: waarom u er één moet gebruiken, soorten en ingrediënten waar u op moet letten

Hier vindt u de verschillende soorten vochtinbrengende crèmes en hoe u de juiste voor uw huid kiest.

1. Lotion

Lotions hebben een dunnere, lichtere consistentie dan crèmes of zalven, en lotions kunnen het beste worden gebruikt voor de “normale” huid, zegt dr. Hirsch. Als je een gecombineerde huid hebt (in die zin dat je T-zone en kin vettig zijn en de wangen droger) zou je een lotion (of crème) op de drogere plekken gebruiken en een gel-vochtinbrengende crème op de vettere plekken. (Hybride producten, die vaak als gelcrème worden bestempeld, kunnen over het hele gezicht worden gebruikt, als je een gecombineerde huid hebt, voegt ze eraan toe.)

U kunt een lotion op het lichaam of gezicht aanbrengen. Als u er een op uw gezicht gebruikt en vatbaar bent voor acne, zorg er dan voor dat het een niet-comedogeen product is, wat betekent dat het onwaarschijnlijk is dat de poriën verstopt raken.

Probeer: Cetaphil Daily Oil-Free Facial Moisturizer SPF 35 (Target.com) Deze lotion voedt met glycerine en vitamine E; Bovendien is het niet vettig, voelt prettig aan, trekt snel in en laat een matte finish achter.

2. Crème

Crèmes zijn vochtinbrengender dan lotions, maar minder vochtinbrengend dan zalven. Met een dikke, zijdeachtige textuur bevatten crèmes minder olie dan lotions en zijn ze daarom niet zo dik van consistentie, merkt de National Eczema Association op. Als u eczeem heeft (vaak atopische dermatitis genoemd, het meest voorkomende type eczeem), is een zalf de beste keuze, maar crèmes zijn ook prima, hoewel ze soms irriterende ingrediënten kunnen bevatten.

Kies voor een droge lichaamshuid een lichaamscrème of -zalf, zegt Garshick, en om een ​​goede dekking te krijgen, moet je genereus zijn met de hoeveelheid product die je aanbrengt.

Poging: Paula's Choice Dagelijkse Herstellende Bodycrème (Paulaschoice.com) Dit product bevat ceramiden om een ​​gezonde huidbarrière te ondersteunen, samen met sheaboter en avocado- en druivenpitolie om de droogheid te blussen.

3. Zalf

Een zalf is de dikste van het stel. Het aanbrengen van een zalf op de droge lichaamshuid is ideaal. “Voor de huid van het lichaam zijn we geneigd te denken dat een dikker product beter is”, zegt Garshick. Deze zijn zwaarder in vergelijking met crèmes en lotions omdat ze een groter oliegehalte hebben, waardoor dit product het meest effectief is bij het omgaan met een droge, schilferige huid, zegt ze. Zalven, inclusief die geformuleerd met vaseline en minerale olie, worden volgens de National Eczema Association aanbevolen voor een huid die gevoelig is voor eczeem.

Probeer: Aquaphor Healing Zalf (Walgreens.com) Deze zalf bevat een basis van vaseline en minerale olie. Een kuipje kan het ook gemakkelijker maken om met (schone!) handen een lekker schepje te nemen van wat je nodig hebt, zegt Garshick.

Vergelijkbare berichten