Uitdroging en slaap: wat is het verband?

Uitdroging en slaap: wat is het verband?

“Als je werkt aan het verbeteren van je slaap, wil je overdag hydrateren en later op de dag proberen de vochtinname te verminderen, vooral vlak voor het slapengaan”, zegt Pedre.

Hier zijn een paar tips:

1. Let op wanneer u overdag hydrateert

Probeer vloeistoffen minstens een uur voor het slapengaan te vermijden, zodat je 's nachts extra wakker wordt om te plassen,' voegt Pedre toe. “Als u echter de neiging heeft om een ​​hyperactieve blaas of incontinentie te hebben, kunt u het beste voorkomen dat u twee tot drie uur vóór het slapengaan begint met plassen.” (Maar zorg ervoor dat je daarvoor gehydrateerd bent.)

Als u 's avonds laat water drinkt, stelt Newgent voor om het indien nodig in kleine slokjes te houden.

2. Besteed aandacht aan andere dingen die je gedurende de dag hydrateren en uitdrogen

Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan andere factoren die de hydratatie gedurende de dag beïnvloeden. Koffieconsumptie en de hoeveelheid zweet die u zweet, kunnen beide uitdrogen en mogelijk uw lichaam van essentiële mineralen uitputten.

Cafeïne kan als een licht diureticum werken (wat betekent dat je meer moet plassen en je uitdroogt). Bovendien is het een stimulerend middel. Hoewel de gevoeligheid voor cafeïne per persoon verschilt, raden de meeste aanbevelingen aan om de cafeïneconsumptie ten minste acht uur vóór het naar bed gaan te stoppen.
Overmatige alcoholinname kan ook een licht diuretisch effect hebben en de slaapcycli verstoren. “Probeer alcoholische dranken te beperken tot niet meer dan één drankje per avond”, adviseert Newgent – ​​en waarschijnlijk is minder beter. Dit is vooral belangrijk naarmate u ouder wordt, omdat er bij alcoholgebruik een groter risico bestaat op uitdroging naarmate mensen ouder worden.
Het consumeren van waterrijk voedsel kan bijdragen aan de hydratatie en uw dagelijkse waterinname. Enkele van de meest hydraterende voedingsmiddelen die je kunt eten zijn komkommers, sla, selderij, pompoenen, aardbeien en watermeloen, die allemaal voor meer dan 90 procent uit water bestaan.

3. Besteed aandacht aan andere dingen die van invloed zijn op de nachtelijke hydratatie

Houd er rekening mee dat er nog een aantal andere factoren zijn die de hydratatie en de relatie ervan met de slaap kunnen beïnvloeden, waaronder:

  • Nachtelijk zweten Newgent zegt dat als je de neiging hebt om 's nachts te zweten, je een opmerkelijke hoeveelheid 'onmerkbaar waterverlies' of verloren lichaamsvloeistof kunt hebben die niet gemakkelijk kan worden gemeten en ook kan bijdragen aan uitdroging. Als je de neiging hebt om 's nachts gemakkelijk te zweten, stelt Newgent voor om stappen te ondernemen om voor een koelere slaapomgeving te zorgen, zoals het instellen van je thermostaat op een temperatuur die voor jou comfortabel is voor het slapengaan – wat waarschijnlijk koeler is dan de temperatuur overdag. De ideale slaapkamertemperatuur voor de meeste mensen ligt rond de 65 graden F, hoewel deze kan variëren van 60 tot 67 graden F. Voor sommige mensen, en afhankelijk van het plaatselijke klimaat, kan de ideale temperatuur iets hoger zijn; je streeft naar een temperatuur waarbij de omgevingskamer koel aanvoelt.
  • Mond ademhaling Mondademers kunnen 's nachts ook last hebben van onmerkbaar waterverlies. Uit één onderzoek bleek dat mensen die met een zware mond ademen 42 procent meer water uitstoten dan degenen die door hun neus ademen.

Vergelijkbare berichten