Slak Mucin 101: een gedetailleerde gids

Slak Mucin 101: een gedetailleerde gids

Slakkenmucine is een nieuw ingrediënt en nog steeds een nicheproduct, dus het is nog niet uitgebreid onderzocht in vergelijking met veel andere populaire huidverzorgingsingrediënten.

Maar het kan een paar duidelijke voordelen voor de huid bieden. “Het zit boordevol goede dingen waar je huid dol op zal zijn”, zegt Smith.

Hydrateert de huid

Producten die slakkenmucine bevatten, kunnen een goede keuze zijn voor mensen met een droge huid. “Het bevat hydraterende eigenschappen die dienen om de huidbarrière te versterken en vocht vast te houden”, zegt Anna Chacon, MD, een board-gecertificeerde dermatoloog gevestigd in Miami.

Dit komt door het hyaluronzuur, dat de huid onmiddellijk hydrateert, zegt Smith. Hoewel onderzoek naar slakkenmucine schaars is, zijn de hydraterende voordelen van hyaluronzuur goed gedocumenteerd. Volgens een studie gepubliceerd in juni 2021 in Dermatologie en therapie, hyaluronzuurserum verhoogde de hydratatie van de huid met 134 procent onmiddellijk na het aanbrengen en verbeterde de molligheid, gladheid, fijne lijntjes en rimpels.

Bestrijdt vroegtijdige huidveroudering

Smith zegt dat slakkenmucine collageen bevordert, en anderen melden anekdotisch dat slakkenmucine sommige tekenen van huidveroudering kan helpen compenseren, wat goed nieuws kan zijn voor de gezondheid van je huid en voor iedereen die op zoek is naar een jeugdiger uiterlijk. Uit eerder onderzoek is gebleken dat het gebruik van een serum met 40 procent slakkenmucine gedurende 12 weken de verschijning van fijne lijntjes en rimpels minimaliseerde. Toch was het onderzoek zeer beperkt – het was klein en er waren slechts 25 vrouwen bij betrokken – en er is meer onderzoek nodig.

Het mechanisme hier kan het glycolzuur zijn dat wordt aangetroffen in slakkenmucine. “Het glycolzuur stimuleert de vorming van collageen, waardoor niet alleen fijne lijntjes en rimpels verminderen, maar je huid ook een mooie, jonge glans krijgt”, zegt Dr. Chacon.

Helpt wonden genezen

Slakkenslijm kan van pas komen als u te maken heeft met een schaafwond of snee. “Slakkenmucine staat ook bekend om zijn genezende voordelen, omdat is aangetoond dat het de wondgenezing verbetert en het uiterlijk van littekens kan verbeteren”, zegt Smith. Het kan ook helpen bij acne vanwege de antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen, zegt Ahmed Chaudhry, MD, dermatoloog en consultant bij Scandinavische Biolabs gevestigd in Islamabad, Pakistan.

Beschermt tegen huidkanker

Er is voorlopig onderzoek dat suggereert dat slakkenmucine ook kan helpen bij de behandeling van huidkanker. Een studie gepubliceerd in mei 2018 in Biogeneeskunde en farmacotherapie suggereert dat slakkenmucine hielp bij het bestrijden van melanoomcellen en zou kunnen worden gebruikt tegen huidziekten, hoewel er meer rigoureus onderzoek nodig is.

Vergelijkbare berichten