9 zeer succesvolle CEO's en beroemdheden die meditatie beoefenen

9 zeer succesvolle CEO's en beroemdheden die meditatie beoefenen

Meditatie is de beoefening van het verdiepen van je bewustzijn of het focussen van je geest gedurende een bepaalde periode om het mentale en emotionele evenwicht en welzijn te ondersteunen. En het kan helpen stress te verminderen, de immuniteit te vergroten, de concentratie te verhogen en de slaapkwaliteit te verbeteren – wat allemaal gunstig is voor zeer succesvolle mensen.

“Ik heb Katy Perry, Tom Hanks, Jerry Seinfeld, Hugh Jackman en Lena Dunham geleerd hoe ze Transcendente Meditatie (TM) kunnen gebruiken vanwege het vermogen om de helderheid, focus en veerkracht te vergroten”, zegt Bob Roth, CEO van de David Stichting Lynch. “Transcendente Meditatie helpt succesvolle mensen op een hoog niveau van functioneren te blijven en innovatief te denken.”

Op de werkplek beveelt Roth Transcendente Meditatie aan, een vorm van meditatie waarbij een mantra wordt gebruikt om de gedachten in de geest tot rust te brengen en je aandacht te richten op een rustgevende toestand, vanwege het effect dat het heeft op het functioneren van de hersenen.

“Van alle soorten meditatie heeft Transcendente Meditatie het meeste onderzoek waaruit blijkt dat het de verbindingen van de uitvoerende of prefrontale cortex van de hersenen versterkt, het reactiviteitscentrum van de amygdala kalmeert, wat leidt tot overreacties en hysterie, en het verbeeldings- en standaardmodusnetwerk activeert. ”, zegt hij naar zijn mening.

Het is belangrijk op te merken dat er verschillende manieren zijn om te mediteren, die voortkomen uit een spectrum van seculiere tot religieuze neigingen die met verschillende bedoelingen en voor gewenste resultaten worden gebruikt.

Hier zijn 9 zeer invloedrijke CEO’s en beroemdheden die deze verschillende vormen van meditatie beoefenen om hen te helpen succesvol te zijn op de werkplek:

Vergelijkbare berichten