Kan seks een calorieverbrandende activiteit in de slaapkamer zijn?

Kan seks een calorieverbrandende activiteit in de slaapkamer zijn?

Laten we eerlijk zijn: voor de meesten van ons is het verbranden van calorieën niet het allerbelangrijkste als we op het punt staan ​​druk bezig te zijn in de slaapkamer. Maar in deze wereld van multitasken is het fijn om te weten dat terwijl je contact maakt met je partner of speelkameraadje, je ook je lichaam beweegt en calorieën verbruikt.

Hoewel het misschien overdreven lijkt om seks als een vorm van lichaamsbeweging te beschouwen, hebben de twee meer gemeen dan je zou denken. Om te beginnen verbinden zowel seks als lichaamsbeweging ons met ons lichaam, zegt Jason Karp, PhD, gastprofessor bewegingswetenschap aan de Georgia Southern University in Statesboro en auteur van Sexercise: oefen je weg naar betere seks.

“Onderzoek heeft aangetoond dat zowel lichaamsbeweging als seks goed zijn voor onze gezondheid – en hoe meer we van beide krijgen, hoe beter”, zegt Dr. Karp.

En net zoals de intensiteit van de training het aantal verbruikte calorieën bepaalt, geldt hetzelfde voor seks. Als je hartslag omhoog gaat als je aan het spelen bent, is dat een goed begin!

Nu we uw aandacht hebben getrokken, is dit wat experts te zeggen hebben over de calorieën die u verbrandt tijdens seksuele activiteiten.

Wat er gebeurt als je fysiek wordt in de slaapkamer

Het energieverbruik (ook wel bekend als verbrande calorieën) van seks kan worden geschat door de intensiteit van de activiteit, het lichaamsgewicht van de persoon en de bestede tijd te berekenen.

Hoewel er niet veel onderzoek is gedaan naar de calorieverbrandende voordelen van seks, zijn er kleine onderzoeken die zich richten op jongere volwassenen. In die onderzoeken wordt seks beschouwd als een vorm van fysieke activiteit die volgens wetenschappers gelijk staat aan het beklimmen van twee trappen of stevig wandelen.

Uit onderzoek onder gezonde mannen en vrouwen blijkt dat seks gemiddeld 101 calorieën (4,2 calorieën per minuut) kost bij mannen en 69 calorieën (3,1 calorieën per minuut) bij vrouwen.

Ter vergelijking: een persoon van 160 pond verbrandt ongeveer 124 calorieën tijdens het joggen gedurende 10 minuten, en verbrandt gemiddeld 12,4 calorieën per minuut, volgens de American Council on Exercise.

“Degene die de actievere rol op zich neemt, verbrandt meer calorieën – vrouwen verbranden meer calorieën tijdens seks als ze bovenaan staan. Over het algemeen hebben mannen de neiging meer calorieën te verbranden tijdens seks dan vrouwen”, zegt Leah Millheiser, MD, klinisch professor en expert op het gebied van vrouwelijke seksuele geneeskunde bij Stanford Health in Californië.

Het is niet alleen seks dat mannen het calorieverbrandingsvoordeel geeft. Omdat mannen (over het algemeen) meer spieren en minder lichaamsvet hebben dan vrouwen, gebruiken ze volgens Mayo Clinic meer calorieën in rust en tijdens het sporten.

Het aantal verbrande calorieën tijdens seks schiet tekort bij regelmatige lichaamsbeweging

“Ondanks de toename van de ademhaling, de hartslag en de bloeddruk die optreden tijdens seks, lijkt het erop dat seks, als vorm van lichaamsbeweging, niet voldoet aan de cardiovasculaire en calorieverbrandende voordelen van andere vormen van lichaamsbeweging, zoals hardlopen, fietsen en sporten. gewichten heffen”, zegt Karp.

De hartslag en het zuurstofverbruik tijdens geslachtsgemeenschap zijn vergelijkbaar met waarden die worden bereikt tijdens normale dagelijkse activiteiten, waarbij seks ongeveer net zo fysiek inspannend is als wandelen van vijf tot zes kilometer per uur, voegt hij eraan toe.

Aangezien uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde sessie van seksuele activiteit tussen de 3 en 13 minuten duurt, houden veel van de schattingen rond seks en calorieverbranding rekening met veel voorspel of niet-penetrerende seks. Hoe meer tijd je besteedt aan orale seks, aaien, knuffelen en kussen, hoe meer calorieën je verbrandt, zegt Dr. Millheiser.

Bepaalde seksuele posities vereisen kracht en uithoudingsvermogen

Veel seksposities vereisen spierkracht en spieruithoudingsvermogen, waardoor calorieën worden verbrand, zegt Karp. “Dit zijn onder meer de Standing 69, de Aerial Dancer, Arm Hang en de Squatting Cowgirl”, zegt hij. Iedereen die de Standing 69 probeert, moet sterk en enigszins flexibel zijn; voor deze beweging moet de ene persoon de andere van de grond tillen, zodat elke deelnemer orale seks kan geven en ontvangen.

Er is geen specifiek onderzoek naar hoeveel calorieën de verschillende posities verbranden, maar het is veilig om te zeggen dat dit binnen hetzelfde bereik van 3 tot 4 calorieën per minuut ligt, zegt Karp.

Door creatief te zijn met je ‘Pregame’ verbrand je ook calorieën

Het kost energie om samen met je partner in de stemming te komen. Een vrouw van in de dertig van 60 kilo verbrandt naar schatting 145 calorieën tijdens een massage van 30 minuten. Masseer elkaar om de beurt; op die manier kunnen jullie allebei profiteren van de calorieverbranding (en de opwindende effecten ervan).

Dansen – of je nu naar de club gaat of een paar suggestieve bewegingen maakt in de privacy van je eigen slaapkamer – kan een leuke en sexy manier zijn om verbinding te maken. Bonus: een recente meta-analyse gepubliceerd in PLoS Eén bleek dat dansen ook vetverlies bevordert. Een vrouw van 140 kilo verbrandt ongeveer 100 calorieën tijdens 30 minuten dansen.

Seks en beweging verbinden ons met ons lichaam

Meer bewegen – door zowel seks als lichaamsbeweging – kan voordelen voor onze gezondheid hebben die verder gaan dan vetverbranding, zegt Karp. Studies tonen aan dat het lichaamsbeeld, dat wordt verbeterd door lichaamsbeweging, een cruciale rol speelt bij seksueel verlangen en bevrediging. Maar de voordelen van lichaamsbeweging en seks overstijgen onze seksuele bevrediging en lichamelijke gezondheid – ze verbinden ons met wie we zijn, merkt Karp op.

“De menselijke ervaring is fysiek, en seks en lichaamsbeweging zijn misschien wel de beste uitingen van ons fysieke wezen”, zegt hij. Niet alleen kunnen de activiteiten ons in contact brengen met andere mensen (en soms zelfs met de liefde), ze kunnen ons ook helpen een vollediger leven te leiden, voegt Karp toe.

Vergelijkbare berichten