Naarmate de populariteit van Pickleball stijgt, stijgen ook de breuken onder oudere spelers

Naarmate de populariteit van Pickleball stijgt, stijgen ook de breuken onder oudere spelers

Pickleball-gerelateerde fracturen zijn de afgelopen twintig jaar negentig keer zo groot geworden, en meer dan 87 procent van degenen die een fractuur opliepen was 60 jaar of ouder, volgens een nieuwe studie die deze week werd gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Academy of Orthopedische Chirurgen.
Volgens de Sports and Fitness Industry Association is pickleball de afgelopen vijf jaar de snelst groeiende sport in Amerika. Een rapport van de groep schatte dat in 2022 8,9 miljoen Amerikanen aan pickleball deelnamen, tegen 4,8 miljoen in 2021.
Volgens de Sport and Fitness Industry Association is ongeveer een derde van degenen die meer dan acht keer per jaar spelen 65 jaar of ouder, terwijl 20 procent van deze spelers tussen de 55 en 64 jaar oud is.

Omdat zoveel oudere mensen regelmatig spelen, zijn pickleball-blessures onder deze bevolkingsgroep aan het toenemen.

“Tweeënnegentig procent van deze fracturen werd toegeschreven aan vallen tijdens pickleball-gameplay”, zegt Yasmine Ghattas, auteur van het onderzoek en vierdejaars geneeskundestudent aan het University of Central Florida College of Medicine in Orlando. “Ik denk dat voor degenen die pickleball als volledig goedaardig beschouwen, deze studie zeker aantoont dat het spel een behoorlijk deel van het risico op blessures met zich meebrengt, inclusief breuken.”

Vrouwen zijn gevoeliger voor pickleballblessures, maar mannen worden vaker in het ziekenhuis opgenomen

Met behulp van gegevens van het National Electronic Injury Surveillance System (NEISS) van de Consumer Product Safety Commission hebben Ghattas en haar medewerkers tussen 2002 en 2020 377 personen geïdentificeerd met pickleball-gerelateerde verwondingen.

Op basis van de analyse van het gegevensmonster berekenden de onderzoekers een 90-voudige stijging van het aantal pickleball-gerelateerde fracturen gedurende de onderzoeksperiode, met een merkbare stijging vanaf 2020, toen het aantal fracturen verdubbelde.

Door de cijfers te vertalen naar de gehele Amerikaanse bevolking, berekenden Ghattas en haar team dat er landelijk ongeveer 24.000 fracturen waren in de loop van het onderzoek en 5.400 in het afgelopen jaar.

Ongeveer tweederde van alle fracturen deed zich voor in de armen, schouders of handen, en de meeste fracturen kwamen voor bij vrouwen van 65 jaar en ouder, wat mogelijk een weerspiegeling is van de afnemende botgezondheid na de menopauze.

Ondanks het feit dat vrouwen de meerderheid van de fracturen opliepen, hadden mannen 2,3 keer meer kans om in het ziekenhuis te worden opgenomen na een pickleballfractuur. De auteurs van het onderzoek speculeerden dat deze trend gedeeltelijk te wijten zou kunnen zijn aan de ernst van fracturen bij mannen. Hun verwondingen omvatten vaak fracturen van de heup en het dijbeen (dijbeen).

Ghattas erkende dat de resultaten beperkt waren door de kleine steekproefomvang. “De NEISS-database was slechts representatief voor ongeveer 1,7 procent van de nationale pickleball-gerelateerde fracturen”, zegt ze.

Waarom krijgen oudere Pickleball-spelers meer fracturen?

Hoewel de auteurs van het onderzoek suggereren dat de toename van het aantal blessures verband houdt met de populariteit van de sport, zijn de “gegevens er gewoon niet om ons te vertellen of de populariteit van de sport de enige reden achter de toename is”, aldus Ghattas.

Michael Fredricson, MD, directeur Fysische Geneeskunde en Rehabilitatie Sportgeneeskunde aan de Stanford Universiteit in Californië en mededirecteur van het Stanford Longevity Center, zegt dat de stijgende cijfers niet onverwacht zijn, omdat veel oudere mensen die deze sport beoefenen vatbaar zijn voor breuken.

“In deze oudere populatie zijn je botten niet zo sterk als toen je jonger was – ze beginnen dunner te worden”, zegt Dr. Fredricson. “Er wordt vermoed dat veel van deze fracturen verband hielden met onderliggende osteoporose”, een ziekte die de botten verzwakt.

Tegelijkertijd benadrukt hij echter dat dit soort oefeningen gunstig kan zijn voor de botdichtheid, en dat de betrokken bewegingen het evenwicht kunnen verbeteren, waardoor het risico op vallen afneemt.

Over het geheel genomen is Fredricson van mening dat de voordelen van pickleball groter zijn dan de risico’s als oudere volwassenen met enige voorzichtigheid te werk gaan. Omdat het spel relatief eenvoudig te leren is, kunnen sommige oudere volwassenen beginnen met spelen, ook al zijn ze de laatste tijd niet erg lichamelijk actief geweest.

“Ik zou niet zomaar het pickleballveld op springen als je helemaal niet hebt gesport.” hij zegt. Fredricson adviseert om een ​​bepaald niveau van fysieke conditie te krijgen voordat hij meedoet, zoals fietsen op een hometrainer of een soort crosstraining om kracht, balans en aerobe capaciteit op te bouwen.

Training kan ook andere pickleball-gerelateerde verwondingen helpen voorkomen, zoals verrekkingen, verstuikingen, blauwe plekken, schaafwonden en pijn in de onderrug.

Ghattas benadrukte dat het onderzoek niet bedoeld is om iemand te ontmoedigen om pickleball te spelen, maar zij adviseert oudere volwassenen om hun zorgverlener te raadplegen om weloverwogen beslissingen te nemen over hun deelname.

Vergelijkbare berichten