20 manieren om collageen in je gezicht te behouden en te stimuleren

20 manieren om collageen in je gezicht te behouden en te stimuleren

6. Breng vervolgens gedurende de dag opnieuw zonnebrandcrème aan

Zonnebrandcrème duurt twee uur, zegt Garshick. “Hoewel het van essentieel belang is om zonnebrandcrème een onderdeel van je dagelijkse routine te maken, is het ook belangrijk om de hele dag door opnieuw aan te brengen, vooral op dagen met langdurige blootstelling aan de zon”, zegt ze. Controleer het etiket op uw product; aanbevelingen voor opnieuw aanbrengen variëren, hoewel de Skin Cancer Foundation aanbeveelt dit om de twee uur te doen.

VERWANT: Wat is het verschil tussen chemische en minerale zonnebrandcrème?

7. En vergeet niet onder je kin

Vergeet in uw collageenbehoudende zonnebrandroutine uw nek, borst en de rug van uw handen niet, zegt Garshick: “Deze gebieden kunnen de effecten van cumulatieve zonneschade zien, omdat de huid in deze gebieden dunner is en daarom meer waarschijnlijk de effecten van veroudering vertonen, “zegt ze.

8. Overweeg om collageensupplementen te nemen

Er zijn verschillende collageensupplementen verkrijgbaar, waaronder poeders die je door koffie en smoothies kunt mengen. Hoewel er meer studies nodig zijn, zegt Garshick, wijst ze op een studie uit januari 2019 in de Journal of Drugs in de dermatologie dat merkt op dat voorlopig onderzoek aantoont dat deze supplementen helpen de huidelasticiteit, hydratatie en de dichtheid van collageen in de huid te vergroten.

9. Voeg magere proteïne toe aan je bord

Eet een uitgebalanceerd dieet dat voldoende eiwitten bevat. “Eiwitrijk voedsel bevat aminozuren die cruciaal zijn voor de collageensynthese”, zegt Garshick. Magere eiwitbronnen zijn vis, zeevruchten, kipfilet zonder vel en magere stukken rund- en varkensvlees.

VERWANT: 10 van de beste plantaardige eiwitbronnen

10. Beperk uw inname van toegevoegde suikers

Een suikerrijk dieet bevordert de vorming van geavanceerde glycatie-eindproducten (toepasselijk AGE’s genoemd) die collageen afbreken, zegt Chwalek. Beperk de suikerconsumptie door de achterkant van voedseletiketten te lezen en te kijken naar de regel “toegevoegde suiker” in het voedingsetiket of door de ingrediëntenlijst te lezen.

11. Laad producten op

Er zijn veel voordelen aan het vullen van de helft van je bord met fruit en groenten, waaronder het voorkomen van hartaandoeningen, beroertes en kanker, zoals Harvard University beweert. Voeg huidgezondheid toe aan die lijst: “Een dieet volgen dat rijk is aan antioxidanten [via fruits and vegetables]kan helpen om schade door vrije radicalen af ​​te weren die collageen afbreekt, “zegt Chwalek.

12. Draag een hoed om de zonnestralen te blokkeren

Een hoed met een brede rand beschermt volgens de Skin Cancer Foundation je gezicht, hoofdhuid en nek tegen schadelijke stralen van de zon. Kies een hoed met een rand van minimaal 3 inch gemaakt van een strak geweven materiaal.

VERWANT: 10 zonverzorgingsproducten die dermatologen gebruiken

13. Sporttinten om je ogen te beschermen

Draag een zonnebril om de vorming van kraaienpootjes te voorkomen. Omhullende tinten voorkomen dat UV-stralen langs de zijkanten naar binnen sluipen. Het goede nieuws is dat zelfs goedkope zonnebrillen beschermen tegen zowel UVA- als UVB-stralen, volgens de Centers for Disease Control and Prevention.

14. Rook niet – en stop als je dat doet

Het roken van sigaretten veroudert je huid op verschillende manieren. “Roken vermindert de doorbloeding en zuurstof naar de huid. Het creëert ook giftige vrije radicalen die de collageen- en elastinevezels beschadigen en antioxidanten in de huid opzuigen, “zegt Chwalek. Uiteindelijk versnelt dit de vorming van rimpels, en uit eerder onderzoek blijkt dat de gewoonte je huid sneller veroudert.

15. Overweeg een chemische peeling

Er zijn veel opties voor anti-verouderingsprocedures op kantoor, waaronder een chemische peeling. Deze gebruiken hydroxyzuren (zoals glycolzuur) om de huidcelvernieuwing te stimuleren, wat op zijn beurt de collageenproductie stimuleert, zegt Garshick. Patiënten “zien onmiddellijke voordelen van chemische peelings, omdat ze kunnen helpen bij de toon, textuur en het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels”, zegt ze.

VERWANT: Een uitgebreide gids voor het gebruik van zuren in uw huidverzorgingsroutine

16. Vraag uw dermatoloog naar andere behandelingen op kantoor

Vraag uw dermatoloog of u een goede kandidaat bent voor een resurfacing laser, radiofrequentiebehandeling, microneedling, IPL (intens gepulseerd licht), Juvederm/Restylane of Radiesse. “Deze behandelingen werken door de collageenproductie te stimuleren en kunnen de zichtbare tekenen van veroudering helpen behandelen. Patiënten merken dat hun huid er na verloop van tijd gelijkmatiger en gladder uitziet”, zegt Chwalek.

17. Focus op ontstressstrategieën

Stress veroorzaakt ontstekingen en verzwakt het vermogen van het lichaam om zichzelf te herstellen, waardoor huidveroudering wordt versneld, blijkt uit eerder onderzoek. Houd een lijst bij met ontstressingsstrategieën die u bij de hand moet hebben als het leven overweldigend wordt.

18. Blijf in beweging

Lichamelijke activiteit houdt je lichaam, geest en huid jong. “Oefening is een andere belangrijke factor in het vertragen van het verouderingsproces”, zegt Chwalek. Bovendien is actief blijven een bonafide manier om stress te verminderen, merkt de Mayo Clinic op.

VERWANT: Hoe lichaamsbeweging u een betere huid kan geven

19. Verminder drank

Volgens bevindingen gepubliceerd in een onderzoek van augustus 2019 in The Journal of Clinical en Esthetische Dermatologie. Mensen die acht of meer glazen per week drinken, hebben meer kans op lijntjes en rimpels.

20. Krijg je schoonheidsrust

Hoewel er meer onderzoek bij mensen nodig is, kan het handhaven van een regelmatig slaapschema helpen bij de vernieuwing van collageen, onderzoek bij muizen in Natuur celbiologie in januari 2020 suggereert. De National Sleep Foundation beveelt aan dat volwassenen 7 tot 9 uur (letterlijk) schoonheidsslaapje per nacht loggen.

Vergelijkbare berichten