Hoe u een LGBTQ+-bevestigende therapeut kunt vinden

Hoe u een LGBTQ+-bevestigende therapeut kunt vinden

Omdat er geen specifieke kwalificatie is waarnaar je moet zoeken om een ​​LHBTQ+-bevestigende therapeut te vinden, volgen hier een paar tips.

1. Denk na over wat u uit de therapie wilt halen

Wanneer u besluit dat u gesprekstherapie wilt, bedenk dan wat u eruit wilt halen. Als je van plan bent te praten over angst, trauma uit het verleden, genderdysforie, coming-out of huwelijksproblemen, wil je misschien op zoek gaan naar een therapeut die gespecialiseerd is in deze kwesties.

U kunt naar een therapeut zoeken op een directorywebsite zoals Psychology Today of Inclusive Therapists en een filter gebruiken om te sorteren op specialiteit, zoals angst of relaties. (Zie hieronder de therapeutengidsen die specifiek zijn voor de LGBTQ+-gemeenschap.)

2. Gebruik hulpmiddelen voor de geestelijke gezondheidszorg die zijn ontwikkeld voor de LGBTQ+-gemeenschap

Dr. Ahuja raadt aan om gidsen over geestelijke gezondheidszorg te gebruiken en zegt dat er ook gidsen beschikbaar zijn over het onderwerp LGBTQ+-bevestigende geestelijke gezondheidszorg. Hij wijst naar de bronnensectie van de website van Depression Looks Like Me, een campagne over depressie in de LGBTQ+-gemeenschap.

“Ik denk dat ik daarmee zou beginnen als iemand hulp zoekt”, zegt hij. “Het andere wat je kunt doen is naar een (LGBTQ+) gemeenschapscentrum bij jou in de buurt gaan, als je er een hebt. In Los Angeles hebben we het geluk dat we The LGBT Center hebben (waar hij werkt), dus veel mensen komen naar ons toe en stellen ons deze vragen. We hebben allemaal kennis over hulpmiddelen en het koppelen ervan aan therapie, maar ook aan medicatiebeheer, als dat nodig is, en aan verschillende groepstherapieën.”

3. Vraag om persoonlijke aanbevelingen van vrienden en familie

Ahuja en Grant zeggen allebei dat persoonlijke aanbevelingen van vrienden en familie een andere optie zijn. Mensen in uw netwerk zien mogelijk al aanbieders waarvan zij weten dat ze deze uit persoonlijke ervaring bevestigen.

4. Doe uw eigen screening van tevoren

Vraag om een ​​screeningsgesprek vóór uw eerste sessie met een zorgverlener of stuur een e-mail om te vragen naar hun opleidingsachtergrond, professionele training en hun filosofie en benadering van LGBTQ+-patiëntenzorg.

Grant zegt dat het gepast is om iets te vragen als: “Wat is jouw ervaring met het werken met homoseksuele mannen in de universiteitsleeftijd?” Het is gepast om te vragen naar elke andere specifieke identiteit waarop je afstemming wilt vinden, zegt hij. Zelfs als ze geen ervaring uit het verleden hebben, kan de toon van hun antwoord u inzicht geven in de vraag of zij iemand zijn met wie u zich prettig voelt om mee te werken.

5. Houd logistieke overwegingen in gedachten

De APA adviseert mensen om bij het zoeken naar een therapeut die bij u past ook rekening te houden met andere praktische zaken.

  • Verzekering Als u een ziektekostenverzekering heeft, accepteren bepaalde therapeuten bepaalde plannen. U kunt zoeken via de directory van uw verzekeringsmaatschappij, de naam van uw verzekeringsmaatschappij als filter selecteren om in de directory van een therapeut te zoeken, op de website van een therapeut kijken of rechtstreeks aan een therapeut vragen welke plannen zij accepteren.
  • Kosten Als u geen ziektekostenverzekering heeft of als een therapeut de verzekering of uw plan niet accepteert, betaalt u de sessies uit eigen zak. Sommige therapeuten bieden een glijdende schaal of betalingsplannen. Houd er rekening mee dat zelfs bij een verzekering er meestal een eigen bijdrage voor elke sessie moet worden betaald. Overweeg ook of u reiskosten moet maken voor de sessies als u persoonlijk gaat, en vraag naar de opties voor openbaar vervoer en betaald parkeren. Het kan ook helpen om een ​​therapeut te vragen of hij of zij telezorgsessies aanbiedt om reiskosten te vermijden.
  • Licentiestatus De therapeut die u ontmoet, moet een vergunning hebben in de staat waar u woont, zelfs als u hem virtueel ontmoet.
  • Beschikbaarheid Voordat u uw zinnen zet op het profiel of de biografie van een zorgverlener, moet u controleren of zij nieuwe patiënten accepteren. Sommige zijn mogelijk gesloten voor nieuwe patiënten of hebben een wachtlijst.

Vergelijkbare berichten