De huidverzorgingsproducten die u kunt gebruiken, of u nu 5 minuten of een uur de tijd heeft

De huidverzorgingsproducten die u kunt gebruiken, of u nu 5 minuten of een uur de tijd heeft

Dr. Saedi zegt dat je slechts vijf minuten nodig hebt om je huid goed te verzorgen als je de juiste producten gebruikt.

Voor de ochtend is dat dit trio:

Voor de nacht is het deze groep:

  • Nogmaals, een zachte reiniger
  • Een retinoïde
  • Een vochtinbrengende crème

Ochtend

“Ik raad aan om er een gewoonte van te maken om 's ochtends na het wassen vitamine C op je gezicht aan te brengen, waarna je zonnebrandcrème kunt aanbrengen”, zegt Saedi. Onderzoek toont aan dat plaatselijke vitamine C werkt als een antioxidant om vrije radicalen tegen UV-stralen te neutraliseren en ontstekingsremmende eigenschappen heeft die de huid helpen beschermen tegen factoren die bijdragen aan voortijdige tekenen van veroudering.
Op zichzelf is vitamine C niet erg stabiel, dus zoek naar producten die vitamine E en ferulazuur combineren met ascorbinezuur (of pure vitamine C) of naar stabiele vormen van vitamine C. Stabiele vormen van vitamine C zijn onder meer ascorbyl-6-palmitaat, tetrahexyldecylascorbaat en MAP.

Wat zonnebrandcrème betreft, heeft Saedi een voorkeur voor getinte varianten – waaronder Revision Intellishade Original met SPF 45 (Amazon.com), die ze bestudeert in een klinische proef, en Alastin HydraTint Pro Mineral Broad Spectrum Sunscreen SPF 36 (Amazon.com) – omdat ze laat geen wit residu achter en mengt gemakkelijk in de huid. Voor mensen met een donkerdere huid raadt ze Melé Dew the Most SPF 30 (Amazon.com) aan, omdat het geen witte waas achterlaat, in tegenstelling tot sommige andere zonnebrandmiddelen.

“Huidverzorgingsregimes hoeven niet al te ingewikkeld te zijn”, zegt dr. Suozzi, eraan toevoegend dat de meeste routines die zij patiënten aanbeveelt minder dan vijf minuten in beslag nemen. Net als Saedi stelt ze voor om 's ochtends te beginnen met een zachte, zeepvrije reiniger, de huid droog te deppen en vervolgens een vitamine C-serum te gebruiken om te beschermen tegen oxidatieve schade. Suozzi dringt er bij haar patiënten ook op aan om hun huid tegen de zon te beschermen door een breedspectrumzonnebrandcrème met SPF 30 of hoger te gebruiken.

Nacht

Aan het eind van de dag stelt Saedi voor om je gezicht te wassen, droog te deppen en vervolgens een retinoïde aan te brengen.

“Gebruik 's avonds dezelfde milde reinigingswasmiddel”, zegt Suozzi. “Om make-up te verwijderen, raadt ze aan om micellair water, een vloeibare oplossing van gezuiverd water en reinigende oliemoleculen, micellen genoemd, op een wattenschijfje te spuiten en dat over het oppervlak te vegen. uw gezicht vóór het reinigen. Volg uw reiniger met een product op basis van retinol, zoals een serum of een crème, en ten slotte een vochtinbrengende crème.

Retinoïden zijn producten op basis van vitamine A die kunnen helpen acne te verminderen, een ongelijkmatige teint te verbeteren, pigmentvlekken te verlichten en fijne lijntjes en rimpels glad te strijken. Twee van haar favoriete producten: vrij verkrijgbare Differin (Amazon.com) en SkinBetter Science AlphaRet Overnight Cream (SkinBetter.com). Ze beveelt deze producten specifiek aan omdat ze een concentratie retinoïden hebben die hoog genoeg is om een ​​verschil te maken. U kunt ook een retinoïde op recept krijgen van uw dermatoloog.

Het kan verleidelijk zijn om uw producten te mengen en ze in één keer op uw gezicht aan te brengen om tijd te besparen. Maar tenzij de producten specifiek voor dat doel zijn samengesteld, waarschuwt Saedi ervoor. Hoewel sommige bedrijven “producten hebben geformuleerd die allemaal met elkaar kunnen worden gemengd en effectief zijn, moet je voorzichtig zijn als je dit met andere merken doet, omdat je niet weet hoe de ingrediënten op elkaar zullen inwerken”, zegt ze. “Je weet niet of het één het ander zal inactiveren of dat het tot een reactie zal leiden.”

Vergelijkbare berichten