Hulpbronnen voor geestelijke gezondheidszorg voor zwarte Amerikanen

Hulpbronnen voor geestelijke gezondheidszorg voor zwarte Amerikanen

Er zijn organisaties die hulp bieden. Hier zijn er een aantal.

Afro-Amerikaans welzijnsproject (AAWP)

Deze nationale organisatie heeft tot doel de kloof op het gebied van gezondheid en gezondheidszorg tussen Afro-Amerikanen en de rest van Amerika te dichten. AAWP biedt cultureel relevante gezondheidsinformatie, hulpmiddelen (inclusief hulpmiddelen voor de geestelijke gezondheidszorg), gezondheidseducatieprogramma's, toegang tot Afro-Amerikaanse gezondheidsexperts (inclusief een podcast gehost door zwarte artsen) en een online symptoomchecker.

Zwart collectief voor emotionele en geestelijke gezondheid (BEAM)

BEAM maakt gebruik van onderwijs, training, belangenbehartiging en creatieve kunst om de barrières weg te nemen die zwarte mensen ervaren wanneer ze proberen toegang te krijgen tot of verbinding te maken met emotionele gezondheidszorg en genezing.

Zwarte Vrouwelijke Therapeuten (BFT)

Dit online platform promoot zwarte vrouwelijke therapeuten en creëert een veilige ruimte voor zwarte vrouwen om hun geestelijke gezondheid te bespreken. Gebruik de directory om in contact te komen met een therapeut (er is ook een directory met zwarte mannelijke therapeuten), ontvang begeleiding via de blog of podcast en neem deel aan wekelijkse zelfzorglessen.

Zwarte mannen genezen

De doelstellingen van deze organisatie zijn onder meer het wegnemen van het stigma rond de geestelijke gezondheid bij zwarte mannen, het wegnemen van barrières voor behandeling in de geestelijke gezondheidszorg en het matchen van zwarte mannen met therapeuten die zich kunnen identificeren met hun unieke ervaringen met racisme, vooroordelen en economische ongelijkheden.

Zwarte geestelijke gezondheidszorgalliantie

Deze alliantie van aanbieders van geestelijke gezondheidszorg fungeert als een uitwisselingscentrum voor informatie en hulpmiddelen voor gekleurde mensen. De ‘Vind een Therapeut’-locator kan gebruikers identificeren en in contact brengen met een cultureel competente professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Zwart geestelijk welzijn

Dit team van professionals biedt toegang tot op bewijs gebaseerde informatie en bronnen over onderwerpen op het gebied van geestelijke gezondheid en gedragsgezondheid vanuit een zwart perspectief, evenals trainingsmogelijkheden voor studenten en professionals.

Gezondheidsimperatief voor zwarte vrouwen (BWHI)

BWHI stelt een eenvoudige maar uiterst complexe vraag: wat als alle zwarte vrouwen en meisjes een optimale gezondheid en welzijn genoten in een sociaal rechtvaardige samenleving? De organisatie maakt gebruik van beleid, belangenbehartiging, onderwijs, onderzoek en leiderschapsontwikkeling om gelijkheid in de gezondheidszorg en sociale rechtvaardigheid voor zwarte vrouwen te bevorderen.

Melanine en geestelijke gezondheid

Onder leiding van twee ‘melaninerijke vrouwen’ brengt Melanin & Mental Health individuen in contact met cultureel competente artsen die zich inzetten voor de geestelijke gezondheidszorg van zwarte en Latino/Spaanse gemeenschappen. Ze bevorderen ook de groei en genezing van diverse gemeenschappen via de website van de organisatie, online directory en evenementen.

POC Online Klaslokaal

Een schat aan informatie en lezingen over het belang van zelfzorg, geestelijke gezondheidszorg en genezing voor gekleurde mensen en binnen activistische bewegingen is hier beschikbaar.

Zuster Afya

Deze in Chicago gevestigde gemeenschapsorganisatie biedt onderwijs op het gebied van geestelijk welzijn, middelen en gemeenschapsondersteuning voor zwarte vrouwen.

Therapie voor zwarte meisjes

Deze online community-steungroep bevordert het mentale welzijn van zwarte vrouwen en meisjes. Het bevat ook een lijst van professionals in de geestelijke gezondheidszorg in het hele land die hoogwaardige, cultureel competente diensten verlenen aan zwarte vrouwen en meisjes, samen met een informatieve podcast.

Het Stevefonds

Het Steve Fund, de enige nationale organisatie die zich richt op het ondersteunen van de geestelijke gezondheid en het emotionele welzijn van gekleurde jongeren, werkt samen met hogescholen en universiteiten, non-profitorganisaties, onderzoekers en deskundigen op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg om programma's en strategieën te promoten die begrip vergroten en hulp bieden.

De kans is groter dat een ernstige depressie verkeerd wordt gediagnosticeerd als u zwart bent – ​​hier leest u hoe u voor uzelf kunt pleiten

Vergelijkbare berichten