Hoeveel wandelen is te veel?

Hoeveel wandelen is te veel?

Misschien hou je van de TikTok “hot girl walk” – een mindfulness-wandeling in de buitenlucht die de afgelopen jaren veel aandacht heeft gekregen (#hotgirlwalk heeft momenteel duizenden berichten). Of misschien heb je de stedelijke wandeltrend gevolgd, wat voor sommigen betekent dat je meer dan 16 tot 25 kilometer per dag moet lopen (meestal in stedelijke omgevingen).

“Er is geen 'maximale' limiet voor lopen of welke oefening dan ook”, zegt Randy Cohn, MD, orthopedisch chirurg en sportgeneeskundige bij het Northwell Health Orthopaedic Institute in Garden City, New York.

De voordelen van het lopen van lange afstanden kunnen de inspanning de moeite waard maken. Naast het verbeteren van de gezondheid van het hart en het verlagen van uw risico op diabetes type 2, kan het verhogen van uw stappenaantal uw levensduur verlengen. Uit een in 2020 gepubliceerd onderzoek onder ruim 4.800 Amerikaanse volwassenen bleek dat meer stappen per dag lopen geassocieerd was met een lager risico op overlijden door welke oorzaak dan ook dan minder stappen per dag lopen.

“Getrainde wandelaars kunnen (grote) afstanden lopen, zelfs tot 30 tot 30 mijl per dag, zonder grote problemen”, voegt John Hinson, MD, een orthopedisch specialist bij het Palm Beach Orthopaedic Institute in West Palm Beach, Florida, toe.

Dat gezegd hebbende, hangt uw vermogen om veilig kilometers met dubbele cijfers te verzamelen af ​​van een aantal factoren, waaronder uw leeftijd, conditieniveau, gewrichtsgezondheid en omgevingsomstandigheden, zoals weersomstandigheden en toegang tot trottoirs, zegt Sarav Shah, MD, co-chef van de afdeling sportgeneeskunde in het New England Baptist Hospital in Boston.

Lezen: Je moet trainen voordat je een van die urenlange wandelingen probeert die influencers op sociale media promoten.

Tijd is een andere overweging. “Ongetrainde wandelaars kunnen comfortabel tien kilometer lopen in ongeveer twee uur”, zegt Dr. Hinson, maar als een looptraining van twee uur niet in je schema past, is deze fitnesstrend misschien niet iets voor jou.

Vergelijkbare berichten