Bestaat 'Resting Bitch Face' echt?

Bestaat ‘Resting Bitch Face’ echt?

De hele middelbare school lang kon Hayley Butler niet begrijpen waarom haar leeftijdsgenoten haar zo koel behandelden. Toen, op de universiteit, bekenden twee van haar voormalige klasgenoten – gesteund door de drank –: Butler zag eruit alsof ze dacht dat ze beter was dan zij, zeiden ze, en ze waren geïntimideerd.

“In werkelijkheid was ik dat wel Dus onzeker en zelfbewust, maar mijn gezicht las heel anders”, zegt Butler, nu een 36-jarige schrijver en adviseur in St. Louis. ‘Ik wou dat ik had geweten wat ze eerder hadden gezien. Ik had proactiever kunnen zijn om niet zo verkeerd begrepen te worden.”

Wat is Resting Bitch Face, ook bekend als RBF?

Butler is het slachtoffer van ‘rustend bitch face’, of wat de in San Francisco gevestigde dermatoloog Caren Campbell, MD, beschrijft als ‘boos, verdrietig lijken of weinig tot geen uitdrukking hebben’.

De term, ook bekend als ‘bitchy resting face’, werd in 2013 gepopulariseerd in een video van Broken People, de New York Times gemeld. Het lijkt op een ander spreektaal, ‘permanent droevig gezicht’, waarvoor de TikToker Elise Ecklund in 2022 viraal ging omdat ze deze ironisch beschreef.

Hoewel het geen wetenschappelijke term is, is RBF (licht) bestudeerd door academici en behandeld door aanbieders van esthetische geneeskunde. Er is zelfs een hulpmiddel dat kan evalueren of je RBF hebt, hoewel Jason L. Rogers, PhD, de neurowetenschapper achter de technologie, zegt dat de mensen om je heen waarschijnlijk betere beoordelaars zijn.

“Er bestaat geen magische formule om te zeggen: ‘Heb ik het?'”, zegt Dr. Rogers, senior onderzoeker bij Noldus Information Technology in Leesburg, Virginia. “Als je vrienden het je vertellen, als je partner het je vertelt, als je ouders je vertellen dat je het hebt, dan heb je het.”

Dit is wat je nog meer moet weten over het rusten van een teefgezicht en wat je eraan kunt doen.

Wat veroorzaakt RBF?

Hoewel ongebruikelijk, kan RBF soms een teken zijn van een medische aandoening. Sommige mensen worden bijvoorbeeld geboren met het Möbius-syndroom, een zeldzame neurologische aandoening die doorgaans zwakte of verlamming van de gezichtsspieren veroorzaakt, waardoor het volgens de National Library of Medicine moeilijk of onmogelijk wordt om te glimlachen, fronsen of de wenkbrauwen op te trekken.

‘Flat affect’, of een onveranderlijke en niet-reagerende gezichtsuitdrukking, is een prominent symptoom van schizofrenie, zo merkt een recensie op, evenals andere gezondheidsproblemen.

Wanneer het gezicht volume verliest als gevolg van veroudering, gewichtsverlies of borstvoeding, kan het ook op RBF lijken, zegt Dr. Campbell. “Na verloop van tijd zorgen we er ook voor dat de bovenliggende huid kreukt door spiercontracties onder de huid”, legt ze uit. “Deze veranderingen kunnen resulteren in naar beneden gerichte mondhoeken die op fronsen lijken of lijnen tussen de wenkbrauwen die op fronsen lijken.”

Ook mensen met een slecht gezichtsvermogen kunnen zichzelf in een meer permanent gefronst voorhoofd samenknijpen, voegt Campbell toe.

Rogers besloot in 2015 naar RBF te kijken nadat zijn buurvrouw grapte dat haar dochter RBF had toen ze wegrende.

Met behulp van de face-reading-technologie van zijn bedrijf – die naar verluidt sporen van zowel positieve als negatieve emoties kan detecteren – testte Rogers afbeeldingen van beroemdheden die ervan werden beschuldigd RBF te hebben (Kanye West en Kristen Stewart) en van sterren die dat niet lijken te hebben. hebben (zoals Jennifer Aniston en Blake Lively).

Hij ontdekte dat mensen waarvan werd aangenomen dat ze RBF hadden, sporen van emoties vertoonden die bijna twee keer zo hoog waren als degenen die geen RBF hadden. Meer specifiek detecteerde de technologie sporenemoties – meestal verrassing of walging – in slechts 3,2 procent van de ‘normale’ gezichten, terwijl 5,6 procent van de RBF-bezitters sporen van emoties vertoonde – en die emotie was overweldigend minachting.

“Ik werd om vijf uur ’s ochtends wakker en het drong tot me door: het is de minachting”, zegt hij. “Het is geen oprechte minachting; het is gewoon iemands neutrale, rustende gezicht dat er minachtend uitziet. En als je mij minachtend aankijkt, zorgt dat voor spanning.”

Rogers schreef de bevindingen samen met zijn collega op, publiceerde het op een blog en stuurde het rond in zijn academische kringen – waar hij veronderstelde dat het zou blijven. Maar na een Washington Post Toen de verslaggever er lucht van kreeg, ontplofte de blogpost – en de inbox van Rogers.

De reactie op de blog maakte Rogers ook attent op het inherente seksisme dat betrokken is bij het RBF-gesprek, dat bijna volledig rond vrouwen lijkt te draaien.

“Een van de belangrijkste dingen die mij opviel was het enorme aantal vrouwen dat mij e-mailde om me te vertellen hoe vaak ze te horen kregen: ‘Hé schatje, je zou mooi zijn als je glimlachte’, of ‘Hé, ben je gelukkig?’ Vertel je gezicht’, zegt Rogers. ‘Niemand zou ooit zeggen: ‘Bro, je zou knapper zijn als je glimlachte. Het leven is zo slecht nog niet.’ Maar ze hebben er geen probleem mee om precies hetzelfde tegen een vrouw te zeggen.

En hoewel het culturele discours rond RBF grotendeels humoristisch is, is het belangrijk erop te wijzen dat ‘bitch’ nog steeds een denigrerende term is voor vrouwen.

‘Er is genoeg gepubliceerd onderzoek dat aantoont dat als een vrouw gepassioneerd is, ze ‘moeilijk’ is, maar als een man om zijn werk geeft, hij ‘geïnvesteerd’ is. Als een vrouw afstandelijk is, wordt ze ook beoordeeld omdat ze er niet om geeft, tegenover een man die dan ‘sterk’ is, zegt Rogers. “Dus ik heb me nooit gerealiseerd dat er onder dit RBF-gedoe een cultureel ding bestond – deze hele enorme wereld van gendernormen.”

Wat u kunt doen als u RBF heeft

Het eerste dat u kunt doen als iemand u ervan beschuldigt RBF te hebben, is erom lachen en zeggen: “Wat maakt het uit?” Het is jouw gezicht, en het is perfect zoals het is.

Maar als u het gevoel heeft dat uw RBF mensen een verkeerde indruk van u geeft, zijn er enkele cosmetische behandelingen die u kunt proberen. Fillers onder de onderlip kunnen een frons letterlijk op zijn kop zetten. Spierverslappers zoals Botox, Dysport of Xeomin tussen de wenkbrauwen of onder de mondhoeken kunnen sommige mensen met RBF helpen er minder boos of verdrietig uit te zien (en, volgens sommige onderzoeken, te voelen), zegt Campbell.

Volgens één artikel zijn er steeds meer aanwijzingen dat Botox-injecties in het huidgebied tussen de wenkbrauwen de symptomen van depressieve stoornissen kunnen verlichten. Hoe dit gebeurt is nog niet helemaal duidelijk, maar een leidende theorie is dat de gezichtsuitdrukking van een emotie feedback naar de hersenen veroorzaakt. Botox-injecties verlammen de belangrijkste spieren bij het uiten van negatieve emoties, waardoor de feedbacklus wordt onderbroken die deze emoties in stand houdt en versterkt. Bovendien kunnen mensen met een depressie een relatieve overactiviteit van deze ‘rouwspieren’ hebben, wat gecorrigeerd kan worden door Botox-injecties.

Andere ‘oplossingen’ zijn meer een inside job. “Misschien moet je naar iemand toe gaan en wat zelfliefde en wat zelfzorg beoefenen”, zegt Rogers.

Die aanpak vindt weerklank bij Alexa Meyer, de CEO van de geestelijke gezondheidszorg “sportschool” Coa in New York City, die zich voor het eerst herinnert dat haar werd verteld “meer te glimlachen” terwijl ze als serveerster op een golfbaan werkte.

Hoewel ze sindsdien een bewuste poging heeft gedaan om meer betrokken te lijken bij een gesprek terwijl ze dat in werkelijkheid is, heeft haar poging om haar geestelijke gezondheid te verbeteren haar geholpen ’te beseffen dat de oordelen en percepties van andere mensen niet altijd accuraat zijn’, zegt ze.

“Bovendien heb ik door de beschuldiging van RBF mezelf kunnen betrappen als ik iemand anders misschien oneerlijk oordeelde”, voegt Meyer toe.

Butler van haar kant helpt haar 11-jarige dochter, die haar RBF lijkt te hebben geërfd, om zelfbewuster te worden. In plaats van haar te dwingen zich te conformeren aan de maatschappelijke gendernormen of te veranderen wie ze is, zegt Butler dat ze het authentieke zelf van haar dochter – dat warm en persoonlijk is – aanmoedigt om door te komen.

“Soms zeg ik tegen haar dat ze ‘haar gezicht moet controleren’, omdat ik weet dat ze niet de sfeer geeft die ze bedoeld heeft”, zegt Butler. ‘Of ik zeg dingen als: ‘Je ziet er nu fel uit; Is dat waar je voor gaat?’ om haar dat inzicht te geven in wat ze misschien niet beseft.

‘Omdat,’ voegt Butler eraan toe, ‘ik uit ervaring weet dat het heel kwetsend kan zijn als je buitengesloten wordt of hard wordt beoordeeld, allemaal vanwege de manier waarop iemand je waarneemt.’

Dat gezegd hebbende, je gezicht is slechts een deel van hoe je jezelf aan de wereld presenteert, en je ware persoonlijkheid komt waarschijnlijk op de een of andere manier naar voren, ongeacht of je RBF hebt of niet.

“We communiceren niet allemaal op dezelfde manier. Sommige mensen zijn verbaal expressief, en dat kan de neiging compenseren om niet expressief te zijn met gezichtsuitdrukkingen,’ zegt Campbell. “Het is belangrijk om te onthouden dat we allemaal wonderbaarlijk uniek zijn.”

Vergelijkbare berichten