Aan welke kant moet je slapen?

Aan welke kant moet je slapen?

Hoewel zijslapen voor de meeste mensen waarschijnlijk de beste houding is, moet u er wel rekening mee houden dat dit schouderpijn kan veroorzaken en verergeren.

“Langdurige druk op de schouder door zijslapen kan resulteren in pijn, stijfheid of pijn”, zegt Charles A. Su, MD, PhD, orthopedisch sportgeneeskundig chirurg aan het University of Virginia Health System en assistent-professor orthopedische chirurgie aan het University of Virginia Health System. de medische faculteit van de Universiteit van Virginia in Charlottesville.

Hoewel zijslapen voor iedereen tot schouderpijn kan leiden, is het een veel groter risico voor mensen met bepaalde onderliggende aandoeningen. “Deze omvatten verwondingen aan de rotator cuff, schouderbursitis, biceps tendinitis en artrose aan de schouder”, zegt Dr. Su.

Als je schouderpijn ervaart door op je zij te slapen, zegt Su dat slapen op je rug waarschijnlijk de beste manier is om de druk van je schouders te halen, hoewel overstappen naar de andere kant kan helpen als slechts één schouder pijn doet of wordt beïnvloed door een onderliggende aandoening.

“Als rugslapen niet mogelijk is, kan het nuttig zijn om kussens of beddengoed te gebruiken om je schouder en arm te ondersteunen”, zegt Su. “Als u op uw zij slaapt, vermijd dan dat u met uw arm onder een kussen of met uw elleboog boven uw hoofd slaapt, omdat deze posities kunnen resulteren in extra druk op de schouder.”

Vergelijkbare berichten