Definitie, hoe het uw gezondheid beïnvloedt en hoe u dit kunt bereiken

Definitie, hoe het uw gezondheid beïnvloedt en hoe u dit kunt bereiken

Zoals Davis hierboven vermeldt, is financiële stress een belangrijk onderdeel van financieel welzijn. Meer specifiek is het leren omgaan met financiële stress cruciaal. “Hoe positief u ook bent over uw financiële welzijn, niemand is immuun voor financiële stressoren”, zegt Ashley Agnew, een financieel therapeut en directeur relatieontwikkeling bij Centerpoint Advisors in Needham, Massachusetts.

Net als bij andere soorten stressoren kan een zekere mate van financiële stress nuttig zijn. Agnew zegt dat een kleine hoeveelheid financiële stress ons ervan weerhoudt voortdurend te veel geld uit te geven. Het voelen van veel stress over een bepaald ding, of het nu gaat om een ​​enkele aankoop of een doorlopende financiële verplichting, kan de onderbuikcheck zijn die u nodig heeft om die beslissing of soortgelijke beslissingen in de toekomst te heroverwegen.

Maar constante, overweldigende financiële stress is niet gezond. Uit een in 2022 gepubliceerde studie bleek dat het positief verband houdt met depressie bij bevolkingsgroepen van alle inkomensniveaus, hoewel het verband sterker is onder bevolkingsgroepen met lage inkomens.

En helaas is het aanpakken van financiële stress om verschillende redenen een unieke uitdaging. Ten eerste nemen we voortdurend beslissingen over geld – sommige zo klein als het wel of niet kopen van het uitverkoopartikel in de supermarkt, en sommige zo groot als het lenen van geld aan een familielid. “Het is normaal dat je gedurende de dag een zekere mate van stress voelt op dit continuüm”, zegt Agnew. Altijd moeten nadenken over de gevolgen van deze beslissingen kan een last zijn.

Ten tweede worden financiële beslissingen en de gevolgen ervan voor veel mensen gedeeld. Als u de financiën deelt met uw partner of uw gezinsleden, raken hun financiële prioriteiten en cijfers vermengd met die van u. Maar geen twee mensen zitten op precies dezelfde pagina als het om geld gaat. “Iedereen heeft fundamenteel verschillende ervaringen met geld gehad”, zegt Ed Coambs, een gecertificeerde financiële planner, een erkende geestelijke gezondheidszorgtherapeut en een financieel therapeut die eigenaar is van Carolina Couples Counseling in Matthews, North Carolina. Het is niet alleen onze huidige financiële situatie die onze relatie met geld bepaalt; het zijn ook onze ervaringen uit het verleden, inclusief hoe onze ouders met geld omgingen.

Ten slotte kunnen sommige financiële stressfactoren chronisch en absoluut verlammend zijn. Als uw inkomen niet of nauwelijks genoeg is om in uw basisbehoeften te voorzien, voelt u zich waarschijnlijk erg gestresst telkens wanneer het tijd is om de huur en andere rekeningen (zoals nutsvoorzieningen en medische kosten) te betalen. Je zou in de verleiding kunnen komen om de stress te verdoven in plaats van deze onder ogen te zien, waardoor de cyclus alleen maar in stand wordt gehouden. Davis zegt dat het belangrijk is om te weten waar je geld vandaan komt en waar het naartoe gaat. Zelfs als je niet genoeg hebt, is het krijgen van een realistisch beeld van je situatie de eerste stap op weg naar het opstellen van een plan en het bereiken van je doelen.

Vergelijkbare berichten