Wat is tatoeage verwijderen?

Wat is intermitterend vasten? Een gedetailleerde beginnershandleiding| Dagelijkse gezondheid

Voordat u intermitterend vasten probeert, kunt u zich voorbereiden op succes door deze stappen te volgen.

1. Bepaal het type

Als uw doel gewichtsverlies is, overweeg dan hoeveel gewicht u wilt verliezen. Als het significant is, kan het zinvoller zijn om te beginnen met vasten om de andere dag, hoewel het een grotere uitdaging is, zegt Varady. Op deze manier kun je de eerste paar maanden een goede hoeveelheid gewicht verliezen, waardoor de motivatie op peil blijft. Dan kun je overstappen op tijdgebonden eten, omdat het gemakkelijker is om het op de langere termijn vol te houden, zegt ze.

2. Stel uw venster in

Als u tijdgebonden eten gaat proberen, moet u beslissen over uw eetvenster. Dit kan bij voorkeur. Sommige klanten vertellen Bauer dat ze ’s ochtends simpelweg niet hoeven te eten, dus beginnen ze hun eetvenster met de lunch, nemen een tussendoortje en eten dan het avondeten. Anderen zullen alle drie de maaltijden in het kleinere eetvenster stoppen.

Nog niet klaar om er helemaal voor te gaan? Probeer 12 uur te vasten, wat het meest natuurlijke patroon is waar mensen in terecht kunnen komen, zegt Bauer. Het is niet zo streng, maar het stopt het eten ’s nachts, wat je kan helpen gewicht te verliezen en brandend maagzuur of slaapproblemen te verminderen die worden veroorzaakt door het eten van voedsel te dicht bij het naar bed gaan, zegt ze.

3. Plan vastendagen strategisch

Vasten kan onaangename emoties veroorzaken, zoals ‘hanger’ (woede veroorzaakt door honger), maar ook vermoeidheid en hoofdpijn, zegt Susie. Ze raadt aan om naar je week te kijken en rekening te houden met de dagen waarop je bijzonder goed moet presteren, zoals een dag waarop je een presentatie voor je werk hebt. Dat zijn niet de dagen om vasten te plannen.

Op dezelfde manier kan het, als je een belangrijke sociale functie hebt (een verjaardagsfeestje of een ander feest), erg moeilijk zijn om te vasten op dagen waarop speciaal voedsel een groot onderdeel is. Vooruitkijken om IF bij uw levensstijl te passen, en niet andersom, is de sleutel om dit op de lange termijn voor u te laten werken.

4. Bereik nog steeds voedzaam voedsel

De overtuiging dat je tijdens feestperiodes kunt eten wat je wilt is niet helemaal waar, zeker niet als je dit op een gezonde manier wilt doen. “Vasten is geen vervanging voor gezond eten”, zegt Bauer. Om de voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt, concentreer je je op voedingsmiddelen met magere eiwitten, vezels en koolhydraten met een lage GI, fruit en groenten, zegt ze. Drink de hele dag voldoende water. Dit zorgt ervoor dat je niet uitdroogt, wat de bijwerkingen zoals hoofdpijn alleen maar verergert.

5. Verschuif uw raam

Nogmaals, als u tijdgebonden eet, weet dan dat u niet elke dag hetzelfde eetvenster hoeft aan te houden. Afhankelijk van uw verplichtingen kunt u dit aanpassen. Als je bijvoorbeeld speciale brunchplannen hebt, schuif dan je venster omhoog zodat je kunt deelnemen – en je gelukkig en tevreden (niet beroofd) kunt voelen tijdens intermitterend vasten.

6. Raadpleeg een zorgverlener

U heeft misschien veel vragen over of IF geschikt voor u is, wat u moet eten of hoe u het in uw eigen leven kunt laten werken, vooral als u onderliggende gezondheidsproblemen heeft. In dat geval kun je het beste contact opnemen met een geregistreerde diëtist-voedingsdeskundige voor advies over hoe je dit veilig kunt doen, zegt Susie. U kunt er een bij u in de buurt vinden met behulp van de voedingsexpertzoeker van de Academie voor Voeding en Diëtetiek op EatRight.org.

Vergelijkbare berichten