De beste kussens voor een betere slaap

De beste kussens voor een betere slaap

Als u probeert uit te zoeken waar u op moet letten in een nieuw bedkussen, dan hebben wij de oplossing voor u.

Materialen en constructie

“Let op het materiaal van het kussen; opties omvatten traagschuim, veren of synthetische vullingen, die elk verschillende niveaus van stevigheid en zachtheid bieden”, zegt Jackson Lindeke, een productexpert bij Sleep Foundation.

Grootte en zolder

Wanneer u kussens koopt, ziet u dat kussens verkrijgbaar zijn in verschillende maten, zoals standaard, koningin en koning. Ik raad aan om rekening te houden met uw slaapruimte en bestaande lakens (als u van plan bent kussenslopen te gebruiken die u al heeft) bij het bepalen welke maat kussen u moet kopen.

U moet bepalen welk type slaper u bent (zij-, rug-, buik-) om te beslissen welke zolderhoogte u moet nemen. Zijslapers moeten op zoek gaan naar een middelhoge of hoge zolder (tussen de 7,5 en 12,5 centimeter en vijf plus centimeter). Als je een rugslaper bent, zoek dan naar een middelgrote loft tussen de zeven en vijf centimeter. En voor buikslapers? Een lage tot gemiddelde loft (nul tot vijf inch) heeft de voorkeur.

Advies voor mensen met pijn

Kies voor een kussen dat de natuurlijke ronding van je nek ondersteunt, in plaats van je hoofd naar voren te duwen. Kies een middelhard kussen dat voldoende ondersteuning en stabiliteit biedt zonder oncomfortabel te zijn.

Advies voor degenen die snurken

Houd uw hoofd iets hoger om snurken tegen te gaan. Met dit in gedachten kies je een kussen met een aanpasbare vulling, zodat je naar eigen inzicht een hogere loft kunt creëren. Je kunt een wigkussen kopen, maar houd er rekening mee dat wigkussens gemaakt zijn van zeer stevig traagschuim, wat misschien niet voor iedereen de meest comfortabele keuze is.

Advies voor zwangerschap

Als je zwanger bent, is het belangrijk om een ​​kussen te kiezen dat ondersteuning biedt op de plekken waar je dat nodig hebt (knieën, benen, buik of rug). Zorg er ook voor dat de maat die u kiest overeenkomt met uw lengte en bedmaat. Sommige zwangerschapskussens zijn behoorlijk groot, dus controleer de afmetingen voordat je koopt (vooral als je met een partner slaapt) om er zeker van te zijn dat ze passen.

“Voor zwangere mensen raad ik een zwangerschapskussen of een lichaamskussen aan”, legt Borson uit. “Deze kussens zijn ontworpen om ondersteuning te bieden aan de groeiende buik, de druk op de heupen te verlichten en een betere uitlijning van de wervelkolom te bevorderen. Ze kunnen zwangere vrouwen helpen een comfortabelere slaaphouding te vinden en het ongemak tijdens de nacht te verminderen.”

Advies voor warme slapers

Volgens een studie gepubliceerd in de Tijdschrift voor Fysiologische AntropologieBlootstelling aan hitte beïnvloedt de langzame en REM-slaap, terwijl blootstelling aan koude de slaapfasen niet beïnvloedt. Als je weet dat je de neiging hebt om warm te slapen, kies dan voor kussens (en beddengoed) die speciaal zijn ontworpen om je af te koelen. Dit is vooral belangrijk voor warme slapers vanwege het verstorende effect van te veel warmte op de kwaliteit van uw slaap.

Vergelijkbare berichten