Wat zijn rimpelplekken en kunnen ze u echt een gladdere huid geven?

Wat zijn rimpelplekken en kunnen ze u echt een gladdere huid geven?

Wat zijn rimpelpleisters?

Een rimpelpleister is een stukje zelfklevend papier dat je ’s nachts draagt ​​om je spieren op hun plaats te houden, met als doel rimpels te verminderen of te voorkomen, zegt Kathleen Suozzi, MD, dermatologisch chirurg en directeur esthetische dermatologie bij Yale Medicine in New Haven, Connecticut .

Mensen brengen deze rimpelpleisters doorgaans aan op verschillende delen van het bovenlichaam, inclusief rond de ogen, het voorhoofd, de mond, de nek en de borst. Sommige bevatten populaire huidverzorgingsingrediënten zoals retinol, die lijken op populaire bladmaskers op de markt, zegt Dr. Suozzi. Retinol kan de huid verbeteren door een gelijkmatige textuur, pigmentatie en toon te bevorderen, volgens de American Academy of Dermatology (AAD). “Veel andere instantformuleringen hebben een siliconenbasis die een onmiddellijke rimpelverzachtende eigenschap geeft”, voegt ze eraan toe.

De meeste rimpelpleisters zijn herbruikbaar en relatief betaalbaar, zoals huidverzorgingsproducten dat doen, met populaire merken als Frownies en Wrinkles Schminkles. Je kunt ook luxe pleisters kopen, zoals Natura Bissé, die doordrenkt zijn met wat het merk ‘krachtige anti-verouderingsingrediënten’ noemt, waaronder octamioxyl, conotoxine, koper en collageenpeptiden.

Wat dermatologen zeggen over rimpelpleisters

Ondanks de populariteit van rimpelpleisters en het feit dat ze de huid direct gladder laten aanvoelen, is er weinig bewijs dat ze een blijvend effect hebben, zegt Suozzi.

Dr. Sobel is het daarmee eens. “Ze zijn meer gimmickachtig dan effectief”, zegt hij. “Rimpelpleisters lijken te werken door het vermogen om diepe gezichtsuitdrukkingen te maken te beperken, wat de verschijning van rimpels verergert. Wees gerust, de rimpelverminderende resultaten zijn tijdelijk en zullen hoogstens een paar uur aanhouden.”

Niettemin kunnen rimpelplekken die verzadigd zijn met talloze ingrediënten die zich richten op hydratatie en het verminderen van voortijdige tekenen van veroudering, duurzamere voordelen bieden. “Deze vallen meer in de categorie van regionale bladmaskers, waarbij de pleister wordt gebruikt als middel om producten op de huid af te geven, zoals een bladmasker dat zou doen”, zegt Suozzi.

Moet je rimpelpleisters proberen?

Over het algemeen zijn rimpelpleisters veilig. Eén groep die ze misschien wil vermijden: mensen met een gevoelige huid of een allergie voor lijmen. Rimpelplekken kunnen roodheid en irritatie veroorzaken, zegt Sobel. Die pleisters met de werkzame stof retinol kunnen je huid ook gevoeliger maken voor de zon, en de AAD adviseert vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven dit ingrediënt te vermijden.

Of ze uw geld waard zijn, hangt af van uw doel. Als je de fysieke tekenen van huidveroudering tijdelijk wilt verminderen, kunnen deze producten helpen. “Rimpelpleisters zijn geweldig voor een belangrijke gebeurtenis wanneer je er op je best uit wilt zien”, suggereert Sobel. Verwacht alleen geen aanhoudende effecten.

Praat daarvoor, zegt Suozzi, met uw dermatoloog over preventieve Botox, laserbehandelingen of fillers voor zacht weefsel.

De duurdere rimpelpleisters met huidgezonde ingrediënten kunnen een aanvulling vormen op injecteerbare behandelingen zoals Botox, zegt Suozzi. Dat gezegd hebbende, kun je vergelijkbare huidverzachtende effecten bereiken met goedkopere producten met ingrediënten als hyaluronzuur, retinol, vitamine C en alfahydroxyzuren, voegt ze eraan toe.

Vergelijkbare berichten