De 9 beste probiotica voor vrouwen

De 9 beste probiotica voor vrouwen

Probiotica, vaak de ‘goede bacteriën’ genoemd, blijven de aandacht trekken van gezondheidsbewuste consumenten. Volgens onderzoek hebben de best bestudeerde voordelen van probiotica betrekking op hun rol in de spijsvertering, sommige allergieën en immuniteit. Het gebruik van probiotica houdt ook verband met verschillende andere voordelen die specifiek zijn voor de gezondheid van vrouwen.

Deze extra voordelen kunnen volgens één onderzoek lagere stressniveaus omvatten, en gewichtsverlies bij mensen met obesitas en overgewicht, volgens een overzicht van onderzoek. Een ander overzicht van onderzoek gaf aan dat bepaalde probiotische stammen rimpels kunnen verminderen en de elasticiteit van de huid kunnen verbeteren.

Onderzoek toont ook aan dat probiotica de vaginale microflora kunnen optimaliseren, behouden en herstellen. Probiotica kunnen volgens één onderzoek zelfs een rol spelen bij het verminderen van de symptomen van de menopauze, en van de postmenopauze en de veelvoorkomende gezondheidsrisicofactoren tijdens deze levensfase, aldus ander onderzoek.

“Het innemen van probiotica via gefermenteerd voedsel of supplementen kan helpen deze nuttige bacteriën aan te vullen en de darmbalans te herstellen, wat leidt tot een betere spijsvertering en algeheel welzijn”, zegt Lauren Manaker, RDN, van Nutrition Now Counseling.

Laten we ons verdiepen in de beste probiotica voor vrouwen en de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een probioticum dat aan uw behoeften voldoet.

Vergelijkbare berichten