30 minuten HIIT-training

30 minuten HIIT-training

Op zoek naar een tijdsefficiënte workout die je altijd en overal kunt doen? Probeer dan deze 30 minuten durende high-intensity interval training (HIIT) routine hieronder.

HIIT-trainingen, die gekenmerkt worden door het afwisselen van periodes van zware en lichte inspanningen, helpen de cardiovasculaire conditie te verbeteren. Dit is het vermogen van het lichaam om zuurstof te gebruiken om de spieren en andere weefsels te voeden.

En dit brengt HIIT-trainingen met zich mee, die talloze gezondheidsvoordelen met zich meebrengen.

HIIT kan ook helpen bij gewichtsverlies in combinatie met een gezond dieet. Wanneer u traint met hoge intensiteit, heeft uw lichaam meer zuurstof nodig om de inspanning vol te houden. “Dit zal uw totale calorieverbruik tijdens en na de training verhogen”, zegt Aimee Nicotera, een ACSM-gecertificeerde bewegingsfysioloog en gezondheidscoach in Cape Cod, Massachusetts. U verbrandt urenlang calorieën na de training terwijl uw lichaam herstelt van de intensieve training, legt ze uit.

30 minuten durende HIIT-training met lichaamsgewicht voor alle fitnessniveaus

Hieronder vindt u een HIIT-training van 30 minuten (met cardio- en krachtoefeningen) die u overal kunt doen. Deze training is ontwikkeld door Alejandra Martinez, een CanfitPro-gecertificeerde personal trainer in Vancouver, British Columbia, Canada.

Vergelijkbare berichten