6 flare-proof tips om te genieten van happy hour als je rosacea hebt

6 flare-proof tips om te genieten van happy hour als je rosacea hebt

Wie houdt er niet van om tijdens het happy hour te genieten van een cocktail? Het is niet alleen de perfecte manier om een ​​lange werkdag te beëindigen, matige alcoholconsumptie kan ook een aantal potentiële gezondheidsvoordelen opleveren, merkt de Mayo Clinic op (hoewel het ter discussie staat hoe nuttig het is).

Eén ding is zeker: als je de huidaandoening rosacea hebt, kan een ogenschijnlijk onschuldig glas rode wijn een verrassend effect op je huid hebben.

Rosacea veroorzaakt roodheid op de wangen, kin, voorhoofd en neus en treft meer dan 16 miljoen Amerikanen, volgens de National Rosacea Society (NRS). Roodheid in het gezicht kan komen en gaan, met verschillende factoren die fakkels veroorzaken. Deze factoren omvatten te veel blootstelling aan de zon, stress, lichaamsbeweging, gekruid voedsel – en ja, drank drinken.

GERELATEERD: Wat te eten en te vermijden om rosacea-uitbarstingen te verminderen

Hoeveel alcohol er nodig is om rosacea te veroorzaken, lijkt echter te variëren. “Elke persoon heeft een andere tolerantie”, zegt Tanya Kormeili, MD, een dermatoloog in Santa Monica, Californië. “Wat de ene persoon triggert, is misschien niet genoeg om dit voor een andere patiënt te doen.”

Dit roept een vraag op: wat is het verband tussen rosacea en alcohol?

Welnu, omdat rosacea een chronische inflammatoire huidaandoening is, hebben de effecten van het drinken van alcohol veel te maken met ontstekingen, merkt een studie op die in juni 2017 werd gepubliceerd in de Tijdschrift van de American Academy of Dermatology. Bij het evalueren van het risico op rosacea bij Amerikaanse vrouwen, ontdekten onderzoekers dat het drinken van sterke drank de productie van inflammatoire cytokines, die celsignaalmoleculen zijn, verhoogde. Deze toename kan op zijn beurt leiden tot vasodilatatie of verwijding van de bloedvaten.

Het feit dat alcohol ervoor zorgt dat bloedvaten verwijden, is wat rosacea verergert, zegt Adarsh ​​Vijay Mudgil, MD, een gecertificeerde dermatoloog met kantoren in New York City en Hicksville, New York.

Dus, wat zijn uw opties als alcohol uw huid stoort? Probeer deze wetenschappelijk onderbouwde tips om een ​​rode reactie te minimaliseren.

Vergelijkbare berichten