Komkommers teruggeroepen nadat Salmonella meer dan 160 mensen in 25 staten ziek maakte

Komkommers teruggeroepen nadat Salmonella meer dan 160 mensen in 25 staten ziek maakte

Op 5 juni 2024 maakten de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) bekend dat zij gezamenlijk onderzoek deden naar een uitbraak van ziektes in meerdere staten. Salmonella Afrikaanse gebonden aan komkommers. Tot nu toe heeft de uitbraak geresulteerd in minstens 162 ziekten in 25 staten en het District of Columbia. Meer dan 50 mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen, maar er zijn geen sterfgevallen gemeld.
De CDC kondigde het gezamenlijke onderzoek aan nadat het in Florida gevestigde bedrijf Fresh Start Produce Sales Inc. hele komkommers had teruggeroepen die waren verkocht aan distributeurs in 14 staten. Mogelijk zijn de komkommers opnieuw verpakt en verkocht in andere staten, aldus het agentschap. Fresh Start lanceerde afgelopen weekend de terugroepactie, nadat het Pennsylvania Department of Agriculture ontdekte dat een monsterkomkommer positief testte op salmonella.

De terugroepactie omvat geen minikomkommers of Engelse komkommers.

Het werkelijke aantal mensen dat door deze laatste uitbraak wordt getroffen, zou veel hoger kunnen zijn, merkt de CDC op, omdat de meeste mensen die ziek zijn door salmonella vanzelf beter worden en niet op de bacterie worden getest. De ziekten die tot nu toe verband hielden met de uitbraak deden zich voor tussen 11 maart en 16 mei 2024.

De instanties onderzoeken ook een ziekte-uitbraak die verband houdt met een andere stam, Salmonella Braenderup. “De twee uitbraken delen verschillende overeenkomsten, waaronder waar en wanneer ziekten plaatsvonden en de demografische gegevens van zieke mensen”, aldus de CDC. De instanties zijn er echter nog niet in geslaagd deze tweede uitbraak aan een voedselbron te koppelen.

Wat zijn de symptomen van Salmonella-ziekte?

Salmonella is een groep bacteriën die vaak in verband wordt gebracht met door voedsel overgedragen infecties.

Symptomen van een salmonella-infectie kunnen op elk moment van zes uur tot zes dagen na blootstelling beginnen en kunnen vier tot zeven dagen aanhouden. De symptomen kunnen ernstig zijn en omvatten koorts, diarree (soms met bloed), misselijkheid, braken en maagpijn. Jonge kinderen, mensen van 55 jaar en ouder en mensen met een verzwakt immuunsysteem lopen een groter risico op een ernstige of zelfs dodelijke ziekte als ze ziek worden van salmonella.

Wat u moet doen in het licht van de uitbraak

Bedrijven die getroffen zijn door de terugroepactie zijn op de hoogte gebracht en de komkommers in kwestie zouden niet langer te koop moeten zijn. Als je hele komkommers in huis hebt, bel dan de winkel waar je ze hebt gekocht om te zien of ze in de terugroepactie vallen. Als je er niet achter komt, of het niet zeker weet, moet je voor de zekerheid de komkommers weggooien, aldus de CDC.

Was alle oppervlakken die in contact zijn gekomen met de komkommers met heet zeepsop.

Als u een van de volgende ernstige symptomen heeft, neem dan contact op met uw arts:

  • Diarree en koorts hoger dan 102 graden F
  • Diarree die langer dan 3 dagen aanhoudt en niet beter wordt
  • Bloedige diarree
  • Zoveel braken dat je de vloeistoffen niet binnen kunt houden
  • Tekenen van uitdroging, waaronder niet veel plassen, zich duizelig voelen bij het opstaan ​​en een droge mond of keel

Vergelijkbare berichten