Hoe het beoefenen van yoga uw dagelijkse gezondheid ten goede komt

Hoe het beoefenen van yoga uw dagelijkse gezondheid ten goede komt

Al duizenden jaren prijzen yogi’s de mentale en fysieke krachten van yoga aan. Gelukkig hoef je geen expert te zijn om de vruchten te plukken; het toevoegen van slechts een paar yogahoudingen aan je dagelijkse routine kan je dagelijkse gezondheid op allerlei onverwachte manieren helpen.

“Op fysiek niveau helpt yoga de flexibiliteit, kracht, balans en uithoudingsvermogen te verbeteren”, zegt Linda Schlamadinger McGrath, de oprichtster van YogaSource Los Gatos in Los Gatos, Californië, die is gecertificeerd door Yoga Alliance, ’s werelds grootste non-profit yogavereniging die certificeert leraren en scholen. “En op psychologisch niveau kan yoga je helpen mindfulness te cultiveren terwijl je je bewustzijn verlegt naar de sensaties, gedachten en emoties die gepaard gaan met een bepaalde houding of oefening.”

En er is ook steeds meer wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat een regelmatige yogabeoefening gunstig kan zijn voor mensen met een groot aantal chronische gezondheidsproblemen, waaronder astma, hartziekten en multiple sclerose (MS). Die literatuur is nog niet zo ingeburgerd als de beoefening van yoga zelf, maar er is wel veel werk verricht. Dit is wat we weten.

Vergelijkbare berichten