8 aangeprezen gezondheidsvoordelen van appelazijn (en wat het onderzoek zegt)

8 aangeprezen gezondheidsvoordelen van appelazijn (en wat het onderzoek zegt)

De meningen van deskundigen over de effectiviteit van appelciderazijn voor huidverzorging zijn gemengd en kwalitatief hoogstaand onderzoek over dit onderwerp ontbreekt. Het is dus het beste om contact op te nemen met uw dermatoloog voordat u ACV in uw huidverzorgingsroutine verwerkt.

Dr. Shapiro ziet enkele potentiële voordelen. “De zuurgraad in azijn kan helpen de huid te zuiveren en acne te stoppen door de puistjes uit te drogen en ervoor te zorgen dat een heldere huid zijn plaats inneemt”, zegt hij. “Appelciderazijn kan ook helpen bij het reguleren van de pH-waarde van je huid, waardoor deze op een optimaal niveau blijft tussen vettig en droog.”

De juiste PH-balans zorgt ervoor dat de buitenste laag van je huid, de zuurmantel, gezond is.

Om appelciderazijn voor uw huid te proberen, wast u eerst het beoogde huidgebied zoals u normaal zou doen en dept u vervolgens zachtjes met een washandje gedrenkt in verdunde ACV over uw huid. Het is belangrijk om de azijn eerst te verdunnen, omdat deze natuurlijke zuren bevat die ernstige irritatie en zelfs brandwonden kunnen veroorzaken als deze met volledige sterkte op de huid wordt aangebracht, zo blijkt uit een onderzoek. Misschien wilt u eerst een testpleister aanbrengen, vooral als u een gevoelige huid heeft, door de verdunde ACV op een klein, minder zichtbaar gebied aan te brengen (zoals achter uw oor) en vervolgens 24 uur te wachten om te controleren op roodheid, irritatie of andere huidirritaties. tederheid.

Vergelijkbare berichten