Energetisch therapeut

Energetische therapie wordt al eeuwenlang toegepast. Toch bestaat er nog veel onduidelijkheid over wat het nu is. In dit blogartikel gaan we daarom dieper in op wat een energetisch therapeut doet en hoe hij of zij jou verder kan helpen.

Wat is energetische therapie?

Bij energetische therapie wordt er universele of kosmische energie overgebracht om zo blokkades op te ruimen en het zelf-genezend vermogen van jou als mens te stimuleren. Hoe de energie eruit ziet doet er niet zoveel toe, het gaat er veel meer om wat je ermee doet. Energetische therapie wordt soms ook wel magnetiseren genoemd. Dit komt omdat er veelvuldig met handen wordt gewerkt, kanalen waardoor levensenergie (opnieuw) kan stromen.

Wat doet een energetisch therapeut?

Een energetisch therapeut ziet jou ook wel als één geheel van mentaal, emotioneel en fysiek niveau. Dit wordt ook wel een holistische levensvisie genoemd. Alles is met elkaar verbonden. Een behandeling door een energetisch therapeut is er dan ook gericht om het evenwicht te herstellen. De therapeut werkt veelvuldig met handen om zo energie te laten stromen en blokkades op te heffen.

Voor wie is deze therapievorm geschikt?

Energetische therapie is dus een natuurlijke behandelwijze en kan helpen bij diverse soorten klachten. Of het nu gaat om lichamelijke, emotionele of mentale klachten, een energetisch therapeut kan klachten doen verminderen door jou in contact te brengen met (vernieuwde) levensenergie.

Energetische therapie en jouw zorgverzekering

Deze behandelwijze wordt niet vergoed door je zorgverzekering. Echter is er soms wel een aanvulling mogelijk vanuit de aanvullende verzekering. Dit verschilt echter per verzekeraar en dus is het raadzaam de polisvoorwaarde n erop na te slaan of contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, dient een energetisch therapeut voldoende te zijn opgeleid en moet hij of zij beschikken over voldoende medische kennis.   Voor meer informatie, ga dan naar www.zoma-opleidingen.nl.