De wetenschappelijke waarheid over 10 controversiële voedingsmiddelen en dranken

De wetenschappelijke waarheid over 10 controversiële voedingsmiddelen en dranken

Weet jij wat je moet eten? Het lijkt alsof iedereen een bijzonder sterke mening heeft over de dingen die je nooit zou moeten doen eten. Dit zijn meestal de soorten voedsel die gewichtstoename veroorzaken, je hart belasten, niet werken met het xyz trendy dieet – je snapt het wel. “Veel mensen beschouwen zichzelf als voedselexperts; iedereen eet tenslotte”, zegt Katherine Brooking, RD, uit New York City.

Dat gezegd hebbende, hebben mensen de neiging hun voedingskennis te baseren op artikelen op internet die de wetenschap niet goed hebben doorgelicht. “Als je kijkt naar de meest actuele literatuur die we hebben over voeding, zijn er eigenlijk minder controverses dan we in de populaire pers willen geloven”, zegt Brooking.

20 populaire voedings- en voedingsmythen die u niet moet geloven

Bovendien kan de manier waarop bepaald onderzoek wordt besproken resulteren in misleidende of op zijn minst voorbarige conclusies. Wanneer voedingsstudies zich bijvoorbeeld richten op een specifiek voedingsmiddel, voedingsstof of fytochemische stof in een voedingsmiddel, is dit niet altijd duidelijk van toepassing op het echte leven, waarin andere factoren, zoals de sociaal-economische status, lichaamsbeweging en uw algehele voedingspatroon ook van invloed zijn op uw gezondheid. uw gezondheid, merkt Brooking op. Uiteindelijk hangt de waarde van onderzoeksresultaten af ​​van het onderzoeksmodel, hoeveel mensen onderzoekers hebben geanalyseerd (en of er überhaupt mensen bij betrokken waren) en andere factoren. Alles bij elkaar genomen zijn verschillende “controversiële” voedingsmiddelen allesbehalve – zolang je ze maar opneemt in een algeheel gezond dieet.

Hier is een diepere duik in 10 van hen.

Vergelijkbare berichten