Kan het eten van een marshmallow voor het slapengaan je nachtelijke hoest echt stoppen?

Kan het eten van een marshmallow voor het slapengaan je nachtelijke hoest echt stoppen?

Als een hoest je ’s nachts wakker houdt, kom je misschien in de verleiding om de nieuwste oplossing te proberen die populair is op TikTok: een marshmallow eten voordat je naar bed gaat.

Marshmallows bevatten gelatine, een ingrediënt waarvan TikTokers beweren dat het je keel bedekt en je hoest stopt, zodat je kunt slapen. Eén persoon is 2,6 miljoen keer bekeken voor een post van 30 december over de #marshmallow #homeremedy die haar arts heeft aanbevolen voor een vreselijke, aanhoudende hoest waardoor ze niet gemakkelijk kon ademen of veel kon slapen.

De instructies van de dokter waren simpel: “Eet een grote marshmallow voordat je naar bed gaat”, zei de gebruiker in haar bericht. Ze zei dat de dokter tegen haar zei: ‘Het klinkt krankzinnig. Er zit geen wetenschap achter. Maar het is wat ik doe. De gelatine bedekt je keel nog beter dan honing.”

Wat zit er in een Marshmallow?

Een probleem met dit ogenschijnlijk eenvoudige advies is dat het natuurlijke heemstwortel, een kruidengeneesmiddel dat inderdaad de keel kan verzachten, kan verwarren met commercieel geproduceerde marshmallows die voornamelijk zijn gemaakt van suikers en gelatine, zegt Omid Mehdizadeh, MD, een stem- en slikdeskundige. specialist bij het Pacific Neuroscience Institute en het Saint John’s Health Center in Santa Monica, Californië.

“Natuurlijke heemstwortel helpt bij het ontwikkelen van een beschermende laag langs de binnenkant van de keel, de slokdarm en de longen, die verzachtend kan werken en ontstekingsremmend kan werken”, zegt Dr. Mehdizadeh. “Dit kan op zijn beurt de irritatie verzachten door een aantal oorzaken die hoest kunnen veroorzaken.”

Maar marshmallows die tegenwoordig in de winkels worden verkocht, bevatten geen heemstwortel, zegt Mehdizadeh. En er is geen bewijs dat de gelatine in marshmallows een hoestonderdrukker is.

Waarom marshmallows geen goed idee zijn

Het voorschrift van een arts om marshmallows te proberen tegen hoest kan erg verleidelijk zijn voor mensen die andere remedies zonder succes hebben geprobeerd – of voor iedereen met een zoetekauw. Maar het kan je zelfs een slechter gevoel geven, zegt Cynthia Li, MD, specialist in interne en integratieve geneeskunde en auteur van Dappere nieuwe geneeskunde.

“Mensen raken misschien opgewonden door de toestemming (of het openlijke recept) om marshmallow-snoepjes te eten”, zegt Dr. Li. “Maar suiker en glucosestroop zijn de belangrijkste ingrediënten, en het is bekend dat ze ontstekingen veroorzaken en het immuunsysteem onderdrukken.”

Home Hoestmiddeltjes die artsen aanbevelen

Eén oplossing waar artsen bij zweren zijn warme dranken. En ze hoeven niet luxe te zijn of veel ingrediënten te bevatten.

“Warm water met honing kan een zere keel verzachten en een hoestgevoel beter maken”, zegt Jeffrey Linder, MD, MPH, hoofd algemene interne geneeskunde en professor aan de Northwestern University Feinberg School of Medicine in Chicago.

Een andere geweldige optie is bottenbouillon, zegt Li. “Bottenbouillon, die aan populariteit wint vanwege zijn helende eigenschappen, bevat cysteïne, glutamine en carnosine – allemaal verbindingen die immuunondersteunende en slijmverdunnende eigenschappen hebben”, zegt Li.

Tips om gemakkelijker te slapen als u hoest

Er zijn enkele eenvoudige dingen die je in je slaapkamer kunt doen om een ​​nachtelijke hoest te verzachten en je kansen op een goede nachtrust te vergroten, zegt Li.

“Houd het hoofdeinde van het bed hoger om de afvoer van slijm te verbeteren”, stelt Li voor. Om dit het beste te laten werken, moet je slapen met zowel je hoofd als je borst omhoog. Je kunt dit doen met een speciaal wigkussen, een stapel gewone kussens, of zelfs door een paar boeken onder je matras te leggen om het hoofdeinde van het bed te ondersteunen, stelt Li voor.

Een ander geweldig slaapmiddel kan een luchtbevochtiger zijn, voegt Li toe. “Een luchtbevochtiger kan helpen als er veel droogte is, vooral voor iemand die door zijn mond moet ademen.”

Het vermijden van late maaltijden kan ook helpen een nachtelijke hoest te voorkomen, zegt Mehdizadeh. Dat komt omdat eten binnen drie uur voor het slapengaan kan bijdragen aan zure reflux, wat een veelvoorkomende oorzaak is van hoesten ’s nachts.

Zout water helpt ook, of het nu een neusspray is of een neti-pot die je sinussen wegspoelt, voegt Mehdizadeh toe. Hij adviseert om de oorzaken van postnasale drip, zoals hooikoorts of infecties van de bovenste luchtwegen, te behandelen met nasale zoutwaterirrigatie.

Zelfzorggeneesmiddelen kunnen ook een hoest helpen

Het is de moeite waard om naar de drogisterij te gaan als je door de hoest niet kunt slapen.

Hoestdruppels kunnen helpen, maar je moet het etiket controleren en opties met veel suiker vermijden, adviseert Li. “Een hoestdruppel met weinig suiker en kunstmatige kleurstoffen, met manukahoning of menthol, zou een goede keuze zijn”, zegt Li.

Sommige vrij verkrijgbare hoestsiropen werken, vooral als ze het actieve ingrediënt dextromethorfan bevatten, dat in Robitussin zit, zegt Mehdizadeh. Hij beveelt ook nasale ontstekingsremmende sprays aan, zoals Flonase of Nasacort of andere allergiemedicijnen, die soms het hoesten kunnen verminderen.

Maar als je hoest niet stopt, moet je echt naar een dokter gaan om erachter te komen wat de oorzaak is en hoe je het beter kunt maken, zegt Mehdizadeh. “Neem contact op met een arts als een hoest langer dan twee weken aanhoudt, of voor andere symptomen, waaronder kortademigheid en ongemak op de borst”, zegt Mehdizadeh.

Wat je ook probeert, één ding dat je niet moet doen, is vertrouwen op marshmallows om een ​​verschil te maken, zegt dr. Linder. “Er is geen bewijs van hoge kwaliteit waarvan ik weet dat het het gebruik van marshmallows tegen hoest ondersteunt.”

Vergelijkbare berichten