De beste gewogen dekens

De beste gewogen dekens

De afgelopen jaren zijn verzwaarde dekens gestaag aan populariteit gewonnen, maar ze zijn niets nieuws. In feite heeft de technologie achter de verzwaarde deken een niet bepaald glamoureuze oorsprong, legt Michael J. Breus, PhD, de oprichter van Sleep Doctor uit.

“Verzwaarde dekens zijn ontstaan ​​in de slachthuisindustrie. Als je vee binnenbrengt om te worden geslacht, hebben ze dat vrij snel door”, zegt hij. “Ze begonnen er hele zware, dikke dekens op te leggen, zodat ze niet tegen alle boxen aan botsten en hun benen zouden breken en zichzelf zouden bezeren. En hoe meer dekens ze erop legden, hoe rustiger de dieren werden.”

Mensen kunnen een soortgelijke reactie op druk hebben. ‘Bovenop je huid zitten kleine dingen die mechanoreceptoren worden genoemd. Dit zijn kleine zenuwuiteinden, en als er sprake is van een depressie of als er iets op je huid drukt, stuurt het een chemisch signaal naar je hersenen om te zeggen: ‘Hé, hier is ondersteuning.’ Je bent veilig, je bent comfortabel. Ontspan’, zegt dr. Breus.

Het gewicht van een verzwaarde deken kan helpen deze boodschap over te brengen op het zenuwstelsel van iemand die te maken heeft met angst, slapeloosheid of overstimulatie, een veelvoorkomend probleem bij mensen met autisme. Het kan op natuurlijke wijze ook uw melatoninegehalte verhogen, een hormoon dat de slaap bevordert. Een studie gepubliceerd door de Tijdschrift voor slaaponderzoek ontdekte dat deelnemers die voor het slapengaan een verzwaarde deken gebruikten een significantere toename van het melatoninegehalte ervoeren dan degenen die zich niet bedekten met een verzwaarde deken.

Maar verzwaarde dekens zijn zeker geen wondermiddel. “Verzwaarde dekens kunnen een nuttige aanvulling zijn op uw nachtelijke routine, maar ze zijn geen remedie voor chronische slaapproblemen zoals slapeloosheid”, zegt Sarah Silverman, PsyD, specialist op het gebied van gedragsmatige slaapgeneeskunde. “Ze zijn meestal niet het enige probleem voor slaapproblemen.”

Vergelijkbare berichten