7 gezonde kebabrecepten, perfect om te grillen

7 gezonde kebabrecepten, perfect om te grillen

Kebabs zijn zo'n belangrijk onderdeel van barbecues en picknicks dat de meeste Amerikanen er nooit aan hebben gedacht dat ze een van de originele mediterrane gerechten zijn. Deze meestal op vlees gebaseerde spiesjes, vermoedelijk afkomstig uit wat nu Turkije is, hebben volgens National Today een lange geschiedenis als populair straatvoedsel.

Hoewel kebabwinkels hier niet zo productief zijn als in andere landen, verschijnen er vaak wisselende combinaties van eiwitten, groenten en zelfs fruit op grills in de Verenigde Staten. En waarom niet? Dankzij hun veelzijdigheid zijn kebabs een geweldige optie voor een uitgebalanceerd voorgerecht, hoofdgerecht of bijgerecht.

Er zijn een paar vuistregels waarmee u rekening moet houden bij het bereiden van kebab. Hoewel het er mooi uit kan zien als je verschillende gekleurde groenten en eiwitten op elk stokje rijgt, is het niet zo praktisch als het gescheiden houden van vlees en groenten, omdat de kooktijden variëren. Het Food Network raadt aan ervoor te zorgen dat alle ingrediënten aan een spies dezelfde kooktijd hebben.

Om te voorkomen dat kebabs uitdrogen op de grill, kunt u de ingrediënten van tevoren marineren of tijdens het koken bedruipen. Als je houten spiesjes of bamboespiesjes gebruikt, zorg er dan voor dat je deze vooraf in water laat weken, afhankelijk van de gebruiksaanwijzing Los Angeles Times, zodat ze niet aanbranden op de grill. Metalen spiesjes zijn ook een goede keuze en hoeven niet te worden geweekt. Houd er wel rekening mee dat de metalen spiesen na het koken erg heet zullen zijn, dus zorg ervoor dat u een tang gebruikt wanneer u ze vastpakt.

Hoewel traditionele kebab meestal op vlees zijn gebaseerd, kun je bij het thuis maken een grote verscheidenheid aan gezonde ingrediënten gebruiken. Om te bewijzen dat je vrijwel alles aan een spiesje kunt rijgen, zijn hier zes gezonde, verrukkelijke kebabrecepten die precies dat doen. Veel grillplezier!

Vergelijkbare berichten