7 drankrecepten om u te helpen beter te slapen

7 drankrecepten om u te helpen beter te slapen

Als je elke avond moeite hebt om in slaap te vallen als je hoofd het kussen raakt, ben je niet de enige. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention heeft ongeveer 15 procent van de Amerikaanse volwassenen gemeld dat ze de meeste nachten van de week moeilijk in slaap kunnen vallen. Er wordt ook gemeld dat ongeveer een kwart van alle Amerikanen niet voldoet aan het aanbevolen minimum van zeven uur slaap per nacht.
Het is geen verrassing dat mensen op zoek zijn naar manieren om een ​​betere nachtrust te krijgen. Dat zou kunnen verklaren waarom de ‘slaperige meisjesmocktail’ die oorspronkelijk in 2023 viraal ging, eerder dit jaar weer opdook, aldus de Independent.
Fans van het mengsel van scherp kersensap, magnesiumpoeder en bruisend water beweren dat de mocktail hen helpt beter te slapen. Daar zou een basis voor kunnen zijn, aangezien kersen melatonine bevatten, wat volgens Cleveland Clinic kan helpen je circadiane ritme te reguleren en 's nachts wakker worden te voorkomen. Vooral scherp kersensap bevat hogere hoeveelheden melatonine en ook tryptofaan, dat het feel-good hormoon serotonine stimuleert, dat bekend staat om het bevorderen van ontspanning in de hersenen.
Maar de zogenaamde slaperige meisjesmocktail is geen geheel nieuw idee. Het gerucht gaat al lang dat het drinken van een mok warme melk voor het slapengaan slaperigheid kan veroorzaken, mogelijk omdat melk en andere zuivelproducten tryptofaan bevatten. Er zijn ook aanwijzingen dat zuivel de slaapkwaliteit kan verbeteren, zo blijkt uit eerder onderzoek.

Andere voedingsmiddelen en dranken die de slaap kunnen bevorderen zijn onder meer:

  • Kamille Deze bloem, onderdeel van de madeliefjesfamilie, wordt al eeuwenlang als geneeskrachtig kruid gebruikt. Uit enkele onderzoeken is gebleken dat kamille je kan helpen in slaap te vallen en angst te verminderen.
  • Lavendel Dit kruid en zijn geur kunnen gevoelens van ontspanning oproepen, omdat het vaak wordt gebruikt in spa's en yogastudio's. Je kunt lavendel ruiken of inslikken, en als het als thee wordt ingenomen, kan het gevoelens van angst verminderen.
  • Banaan Deze gewone vrucht is berucht om zijn kaliumgehalte, maar is ook een bron van een ander mineraal: magnesium. Eén recensie vond een verband tussen magnesiumniveaus en slaap. Bananen zijn ook een van de weinige vruchten die tryptofaan bevatten.
  • Amandelen Deze noten, evenals de producten die hiervan worden gemaakt, waaronder melk, zijn een ander voedingsmiddel dat rijk is aan magnesium, dus ze kunnen je spieren helpen ontspannen.
  • Pistachenoten Er is vastgesteld dat deze noten melatonine bevatten, dezelfde stof die verantwoordelijk is voor het reguleren van de slaap-waakcyclus.
  • Kiwi Deze zure vrucht is rijk aan immuunondersteunende vitamine C, en uit een kleine studie bleek dat het eten van kiwi de slaap verbeterde bij volwassenen met slaapproblemen.

Als je moeite hebt om in slaap te komen, kan het verwerken van een aantal van deze ingrediënten in een rustgevend drankje voor het slapengaan deel uitmaken van een ritueel dat je kan helpen meer gesloten te blijven. Bovendien zijn deze drankrecepten gemakkelijk te maken en heerlijk om op elk moment van te genieten. .

Vergelijkbare berichten