Wat is tatoeage verwijderen?

Het MIND-dieet voor de preventie van Alzheimer

Het meest voor de hand liggende en veelbelovende voordeel van het MIND-dieet is de mogelijkheid om het risico op de ziekte van Alzheimer aanzienlijk te verminderen.

Om een ​​verband tussen het MIND-dieet en dit lagere risico te helpen vaststellen, evalueerde het onderzoek uit 2015, uitgevoerd aan de Rush University in Chicago – met de bijnaam ‘The MIND Diet Study’ – de incidentie van de ziekte van Alzheimer onder 923 deelnemers die de ontwikkelingen al nauwlettend volgden. MIND-, DASH- en mediterrane diëten (op basis van hun antwoorden op de vragenlijst) over een periode van vijf jaar.

Uit de studie bleek dat het MIND-dieet het risico op de ziekte van Alzheimer met 53 procent verlaagde.

Een andere opwindende onthulling is dat het mogelijk is dat je het dieet niet strikt hoeft te volgen om te profiteren van de hersenversterkende voordelen. Zelfs degenen die het dieet matig volgen, lopen mogelijk een 35 procent lager risico op de ziekte, aldus de auteurs. Toch heeft het nauwlettend volgen een voordeel: het is vergelijkbaar met cognitief 7,5 jaar jonger zijn dan mensen die het dieet niet ijverig volgen, volgens een onderzoek uit 2015. (7)

Naast het verminderen van het risico op de ziekte van Alzheimer, kan het MIND-dieet ook het risico op de ziekte van Parkinson verminderen. Een onderzoek uit 2018 ontdekte dat deze manier van eten het risico verkleinde en de progressie van de ziekte bij ouderen vertraagde. (8)

In een onderzoek uit 2022 werd gekeken naar de voedingsgegevens van meer dan 8.000 mensen over een periode van twintig jaar en werd ook een verband gevonden tussen een hoge naleving van het MIND-dieet en een verminderd risico op dementie. In sommige gevallen verzwakte de associatie echter in de latere jaren van het onderzoek.

De onderzoekers concludeerden dat dit gedeeltelijk te wijten kan zijn aan omgekeerde causaliteit, wat betekent dat het begin van dementie feitelijk een slechte naleving van het MIND-dieet veroorzaakt in plaats van een nauwe naleving van het dieet dat dementie voorkomt. Voedingsgewoonten kunnen verslechteren naarmate de dementie vordert, aldus de onderzoekers, en zij riepen op tot meer onderzoeken om het effect van het MIND-dieet op het risico op dementie beter te begrijpen.

Dat gezegd hebbende, omdat dit dieet een hybride is van het mediterrane dieet en het DASH-dieet, zijn er veel gezondheidsvoordelen die u kunt ervaren die geen verband houden met het risico op dementie.

Het DASH-dieet is in verband gebracht met een verlaging van de hoge bloeddruk, waardoor het risico op een beroerte en een hartaanval wordt verminderd. (9) Het National Heart, Lung, and Blood Institute heeft ook het plan voor de gezondheid van het hart onderschreven, net als dat Amerikaans nieuws en wereldrapport, dat jaarlijkse ranglijsten vrijgeeft van de beste populaire diëten. (10,11)

Ondertussen is het mediterrane dieet een populair plan dat door diëtisten wordt aangeprezen, en met goede reden: een in 2015 gepubliceerd onderzoek koppelde de aanpak aan verbeteringen in de bloeddruk, een verminderd risico op hartziekten en een betere insulinegevoeligheid. (12) Dat maakt het een pluspunt voor iedereen die het risico loopt op een hartaandoening of die prediabetes of diabetes onder controle heeft.

Het enige bekende nadeel van het MIND-dieet (als je het zelfs maar een nadeel wilt noemen) is dat het geduld, inspanning en zorgvuldige maaltijdplanning vereist om ervoor te zorgen dat je de juiste hoeveelheid voedsel consumeert volgens de richtlijnen van het dieet.

Om toegewijd te blijven aan het doel, moet je een verantwoordingssysteem bedenken en al je maaltijden voor de week plannen: ontbijt, lunch en diner. Arbeidsintensievere maaltijden kunnen gedeeltelijk van tevoren worden bereid: snijd groenten voor en bewaar ze in plastic kommen, snijd fruit voor smoothies en plaats ze in individuele diepvrieszakken, en kook uw rijst en bonen voor.

Vergelijkbare berichten