5 manieren om je huid te beschermen

5 manieren om je huid te beschermen

Uw huid speelt een vitale rol bij het beschermen van uw lichaam, dus het is belangrijk om stappen te ondernemen om de gezondheid van de huid te bevorderen. Je huid verzorgen hoeft niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn, en kan al snel een tweede natuur worden, zoals je tanden poetsen.

U kunt ervoor zorgen dat uw huid er goed uitziet en goed aanvoelt door u te beschermen tegen een hele reeks huidproblemen, van schrale huid tot vroegtijdige veroudering tot huidkanker. “We hebben het over dingen die in de loop van tientallen jaren gebeuren”, zegt dermatoloog Samantha Conrad, MD, in de praktijk in het Northwestern Memorial Hospital in Chicago.

Daarom is het belangrijk om gezonde huidgewoonten te ontwikkelen – en het is nooit te laat om te beginnen. Hier zijn vijf tips voor huidbescherming die u meteen in uw routine kunt opnemen.

Beperk blootstelling aan de zon

Je hebt de boodschap al ontelbare keren gehoord, maar daar is een goede reden voor – ultraviolette stralen die door de zon worden uitgestraald, veroorzaken vele soorten huidbeschadiging, waaronder:

Vergelijkbare berichten