Wat is tatoeage verwijderen?

Wat is littekenrevisie?

Er zijn veel manieren om littekenrevisie uit te voeren. U en uw arts zullen de techniek kiezen die u het beste resultaat zal bieden.

Als u een chirurgische ingreep ondergaat, kan uw arts uw litteken wegsnijden en het gebied hechten. Met Z-plasty worden littekens verplaatst zodat ze minder opvallen. Artsen kunnen het litteken ook bedekken met getransplanteerde huid die uit een ander deel van uw lichaam is gehaald met een huidtransplantaat of een huidflap.

Of misschien heeft u een weefselexpansieprocedure om de huid langzaam uit te rekken en het littekenweefsel te vervangen. Deze procedure kan soms een complex proces zijn waarbij meerdere procedures betrokken zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Als u een oppervlaktebehandeling ondergaat, kunnen artsen dermabrasie gebruiken om de huid gladder te maken, bleekmiddelen om de huid lichter te maken of chemische peelings om de textuur en kleur te verbeteren. Lasertherapie is een andere optie die zich op het huidoppervlak richt en een gezonde huid laat ontwikkelen op de plaats van het litteken.

Huidvullers zijn vaak nuttig voor littekens die verzonken of depressief zijn.

Als alternatief kunnen steroïde-injecties het uiterlijk van verheven littekenweefsel verbeteren.

Met cryotherapie passen artsen extreme kou toe om littekens te vernietigen.

Druktherapie omvat het dragen van een verband of verband dat druk uitoefent op de wond terwijl deze geneest. Deze extra spanning kan helpen de grootte van een litteken te verminderen.

Vergelijkbare berichten