Wat is dermaplaning?  Hoe het werkt, voordelen en risico's

Wat is dermaplaning? Hoe het werkt, voordelen en risico’s

Stel je voor dat je een mes over je huid laat glijden. Misschien veroorzaakt dat een lichte huivering, maar de realiteit van dermaplaning is dat het behoorlijk zachtaardig is.

Dermaplaning, gedefinieerd

“Dermaplaning is een minimaal invasieve esthetische behandeling waarbij een handinstrument – een scalpel of een apparaat met een oscillerend mes – wordt gebruikt om dode huidcellen en haar te verwijderen, meestal op het gezicht”, zegt Tyler Hollmig, MD, directeur van lasertherapie. en cosmetische dermatologie op de afdeling interne geneeskunde van de Universiteit van Texas aan de Austin Dell Medical School. “Het scheert in wezen de buitenste laag van de epidermis af, samen met haar en vuil”, zegt hij. (De epidermis is de buitenste huidlaag van het lichaam.)

Is Dermaplaning hetzelfde als scheren?

Dat gezegd hebbende, verschilt dermaplaning op een aantal belangrijke manieren van scheren. Ten eerste is er de gebruikte tool. Bij het scheren worden meerdere mesjes en mesbeschermers gebruikt, terwijl bij dermaplaning een chirurgisch scalpelmesje wordt gebruikt, legt Dr. Hollmig uit. Het scalpel, een stuk gereedschap waarbij één enkel mes aan een handvat is bevestigd, kan rond het gezicht worden gemanoeuvreerd zonder risico op snijwonden. Daarnaast wordt er geschoren op een natte huid, terwijl dermaplaning wordt uitgevoerd op een droge huid.

Over het geheel genomen beschrijft Hollmig dermaplaning als een combinatiebehandeling voor ontharing en exfoliatie, waardoor het ook anders is dan scheren: “Er zijn behandelingen die haar verwijderen (scheren, epileren en harsen) en er zijn behandelingen die exfoliëren (zoals scrubs en lichte chemische peelings). ). Dan is er dermaplaning, die beide kan doen.”

Hoe werkt Dermaplaning precies?

De behandeling omvat meerdere componenten, zegt Joelle O’Connor, een gediplomeerde schoonheidsspecialiste bij Schweiger Dermatology Group in Hackensack, New Jersey. Het begint met een dubbele reiniging van de huid, gevolgd door het gebruik van het scalpel over de huid. Daarna worden serums en hydrators op je huid aangebracht, waarbij de laatste laag zonnebrandcrème is om de nieuw blootgestelde huidcellen tegen de zon te beschermen, legt ze uit.

Meestal wordt dermaplaning uitgevoerd door een gekwalificeerde professional, zoals een dermatoloog, arts-assistent of schoonheidsspecialiste. Maar je kunt ook hulpmiddelen aanschaffen om thuis dermaplaning uit te voeren. “De professionele aanpak kan helpen het risico op irritatie en littekens te verminderen en tegelijkertijd effectieve resultaten te garanderen”, zegt Marisa Garshick, MD, een board-gecertificeerde dermatoloog in New York City en een klinische assistent-professor in de dermatologie aan de Cornell University in Ithaca. New York.

“Thuishulpmiddelen kunnen worden gebruikt, maar bereiken mogelijk niet hetzelfde zorgniveau”, zegt ze. Simpel gezegd: het kan moeilijker zijn om dit op je eigen gezicht te doen, en je loopt het risico jezelf te snijden, irritatie te veroorzaken of dermaplaning ongelijkmatig uit te voeren, wat je resultaten kan beïnvloeden, voegt Dr. Garshick toe.

Vergelijkbare berichten