Waarom het dragen van make-up tijdens trainingen slecht kan zijn voor je huid

Waarom het dragen van make-up tijdens trainingen slecht kan zijn voor je huid

Als u een van die mensen bent die nooit ergens heen gaat – zelfs niet naar de sportschool – zonder make-up te dragen, suggereert een nieuwe studie dat u dit misschien opnieuw wilt overwegen om uw huid te beschermen.

Voor het onderzoek vroegen wetenschappers 43 gezonde mannelijke en vrouwelijke studenten om 20 minuten durende loopbandtrainingen te doen in een laboratorium. Voordat ze gingen sporten, brachten ze allemaal crèmefoundation aan op het voorhoofd en de bovenwang van de ene helft van hun gezicht, terwijl ze de andere helft make-upvrij lieten.

Tegen het einde van hun trainingen had iedereen meer vocht op beide helften van het gezicht. Maar er was meer vocht in de gebieden waar make-up werd aangebracht, volgens onderzoeksresultaten gepubliceerd in de Tijdschrift voor Cosmetische Dermatologie.

VERWANT: Schoonheid van A tot Z: de enige huidverzorgingswoordenlijst die u nodig heeft

De poriën werden ook groter en het oliepeil nam toe op de make-upvrije huid, terwijl de poriën dezelfde grootte bleven en het oliepeil daalde waar mensen op foundation zaten. Dit suggereert dat het dragen van make-up tijdens het sporten het vermogen van de huid om het juiste oliepeil op peil te houden tijdens het sporten kan verstoren en mogelijk een droge huid, verstopte poriën en acne kan veroorzaken, zegt senior studie-auteur Dongsun Park, PhD, van de Korea National University of Education in Seoul. .

Vergelijkbare berichten