Tips voor het navigeren door het gezondheidszorgsysteem en het verkrijgen van de beste zorg

Tips voor het navigeren door het gezondheidszorgsysteem en het verkrijgen van de beste zorg

Het is nooit gemakkelijk om patiënt te zijn, of je nu probeert de oorzaak van mysterieuze symptomen te achterhalen, uit te vinden hoe je met een chronische aandoening moet leven, of uitzoekt waarom de door je arts aanbevolen behandeling niet werkt zoals je had verwacht. het aan.

Het juiste aanvalsplan kan een grote bijdrage leveren aan een betere medische ervaring en betere resultaten, aldus verschillende zorgverleners die zijn opgenomen op de lijst van Castle Connolly 2024 Top Doctors. Een goede strategie begint met het maken van je huiswerk en het stellen van veel vragen, zeggen deze artsen.

“Voor patiënten die door het complexe gezondheidszorgsysteem en hun zorgplan navigeren, is hun onderzoek van belang”, zegt Jamal Ross, MD, specialist in interne geneeskunde bij Oak St. Health in Chicago. “Elke vraag is belangrijk en doet ertoe. Het is belangrijk voor jou. Het is belangrijk voor uw arts.”

In interviews uitgevoerd door Castle Connolly geven Dr. Ross en andere vooraanstaande artsen advies over hoe u de informatie kunt verzamelen die u als patiënt nodig heeft om goede vragen te stellen, duidelijke antwoorden te krijgen en afspraken te verlaten met een gerust gevoel over uw zorgplan. Hier zijn vier van hun beste tips.

1. Doe je huiswerk online, maar zorg ervoor dat je het op de juiste manier doet

Het is absoluut essentieel dat je je huiswerk maakt voordat je naar de dokter gaat, en het is prima om online onderzoek te doen, zolang je maar weet hoe je het moet aanpakken.

“Het belangrijkste is dat u met kennis van zaken de medische situatie betreedt”, zegt Larry Norton, MD, oncoloog en medisch directeur van het Evelyn H. Lauder Breast Center in het Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York City. “Lees veel en gebruik internet om vragen te vinden, maar niet om antwoorden te krijgen.”

Je moet er ook niet van uitgaan dat het eerste zoekresultaat (dat bovenaan het scherm) de beste informatie zal bieden, zegt Felice Schnoll-Sussman, MD, gastro-enteroloog bij het NewYork-Presbyterian/Weill Cornell Medical Center in New York City. “De bovenkant van een zoekopdracht kan iets zijn waarvoor iemand heeft betaald”, zegt ze. “Dat kan een glanzende advertentie zijn en iets dat er het meest aantrekkelijk uitziet.”

Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat je niet alles moet geloven wat je online leest. “Wat ik zou doen is proberen naar doorgelichte bronnen te gaan”, adviseert Dr. Schnoll-Sussman. Dit kan betekenen dat u langs de zoekresultaten moet scrollen totdat u een gerenommeerde, herkenbare naam vindt, of dit nu een vertrouwd lokaal ziekenhuis of gezondheidszorgsysteem is, of een bekende onderzoeksuniversiteit of website voor consumentengezondheid.

2. Het is prima om een ​​arts te willen die jouw achtergrond deelt

Al het huiswerk ter wereld zal je niet veel helpen als je je niet op je gemak voelt bij je arts om een ​​open en eerlijke dialoog te voeren. En dat kan betekenen dat u op zoek moet gaan naar iemand die uw achtergrond deelt, of deze nu van hetzelfde ras, etniciteit, geslacht of seksuele geaardheid is als u.

“Patiënten voelen zich beter als ze een arts zien die een vergelijkbare achtergrond heeft en op hen lijkt”, zegt Rene Roberts, MD, zwart en werkzaam in de huisartsgeneeskunde bij Oak Street Health in Chicago. Dat komt omdat het een gemak geeft als je weet dat een arts jouw culturele achtergrond en geleefde ervaringen deelt.

Jesse Ehrenfeld, MD, de eerste openlijk homoseksuele president van de American Medical Association, die in Milwaukee praktiseert, herhaalt dit sentiment.

“Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik de kamer van een patiënt ben binnengelopen en een koppel van hetzelfde geslacht heb gezien”, zegt Dr. Ehrenfeld, een anesthesioloog. “Als ik ze vertel dat ik een homoseksuele arts ben, zie je hun angst wegsmelten.”

3. Wees niet bang om veel vragen te stellen

Zelfs als u uw huiswerk maakt en een arts heeft die u vertrouwt, is het niet eenvoudig om al uw vragen beantwoord te krijgen tijdens één afspraak met uw arts, vooral als uw zorgen ingewikkeld zijn en uw sessie niet zo lang duurt.

“Het is belangrijk dat u elke zorgwekkende vraag opschrijft en ervoor zorgt dat deze wordt beantwoord voordat u het kantoor verlaat”, zegt Ross. “En eerlijk gezegd willen artsen weten wat jouw vragen zijn.”

Wees ook niet verlegen met vervolgvragen, vooral als je niet begrijpt wat je hoort, zegt Anwar Jebran, MD, specialist in interne geneeskunde bij Oak Street Health in Chicago.

“Ik adviseer mijn patiënten altijd om alle vragen te stellen die ze nodig hebben”, zegt Dr. Jebran. “Leer meer over uw ziekte, leer meer over de medicijnen die u dagelijks gebruikt en blijf goed met ons communiceren.”

Het is ook prima om meer vragen te stellen, zelfs na een medische afspraak, voegt Jebran toe. De dokter bellen, een online portaal gebruiken om vragen te stellen, of een vervolgbezoek plannen via telezorg of persoonlijk zijn allemaal goede manieren om eventuele verwarring op te helderen.

4. Doe het niet alleen

Patiënt zijn is stressvol en het kan moeilijk zijn om alles op dit moment te verwerken. Daarom wilt u misschien een vertrouwde vriend of familielid meenemen naar afspraken om aantekeningen te maken en u te helpen alles te onthouden wat er opkomt.

“Ik moedig patiënten aan om een ​​notitieboekje mee te nemen of zelfs iemand mee te nemen naar uw afspraken om te helpen bij het opschrijven van informatie”, zegt Dr. Roberts.

Deze persoon kan u ondersteunen en pleiten voor wat u nodig heeft, zegt Eileen O’Reilly, MD, gastro-intestinale oncoloog bij Memorial Sloan Kettering in New York City.

“Ik denk dat het hebben van een extra paar oren voor de interacties en discussies uiterst nuttig is om u eraan te herinneren en vragen achteraf te helpen beantwoorden”, zegt Dr. O’Reilly.

Vergelijkbare berichten