Termen voor seksuele technieken helpen seksueel genot te optimaliseren

Termen voor seksuele technieken helpen seksueel genot te optimaliseren

Vier manieren om meer seksueel genot te bereiken

Tot de auteurs van het onderzoek behoorden onder meer Devon J. Hensel, PhD, universitair hoofddocent aan de Indiana University School of Medicine in Indianapolis, en Christiana von Hippel, ScD, een voormalig OMGYES-onderzoeker en nu senior onderzoeker naar gebruikerservaringen voor Meta (het moederbedrijf van Facebook). in het gebied rond de Baai van San Francisco.

Na analyse van de resultaten van een internationaal kwalitatief onderzoek besloot Drs. Hensel, von Hippel en hun onderzoeksteam ontdekten een terugkerend patroon van vier specifieke technieken waarvoor voorheen nooit woorden bestonden. Het team heeft deze vier technieken vervolgens nader onderzocht met behulp van een cross-sectioneel, online, nationaal waarschijnlijkheidsonderzoek onder 3.017 Amerikaanse vrouwen in de leeftijd van 18 tot 93 jaar.

“We hebben dieper in de patronen gedoken om erachter te komen welk percentage vrouwen elke techniek gebruikte tijdens vaginale penetratie en keken vervolgens hoe die specifieke technieken hun plezier beïnvloedden”, zegt von Hippel. Met andere woorden, ze keken naar de specifieke seksuele bewegingen en methoden die vaginale seks aangenamer leken te maken.

VERWANT: Vrouwen en orgasme: feiten over de vrouwelijke climax

De onderzoekers gaven termen voor elk van deze seksuele methoden om vrouwen te helpen identificeren en communiceren wat voor hen het beste voelt:

  • Hengelsport Het bekken en de heupen draaien, omhoog of omlaag brengen tijdens penetratie om aan te passen waar het seksspeeltje of de penis in de vagina wrijft. (87 procent van de respondenten gebruikte deze methode)
  • Koppelen Een vrouw of haar partner stimuleert haar clitoris met een vinger of seksspeeltje gelijktijdig met penetratie. (69 procent)
  • Schommelen De basis van een penis of seksspeeltje wrijft tijdens de penetratie voortdurend tegen de clitoris door helemaal in de vagina te blijven in plaats van in en uit te steken. Meestal gebruikt als de vrouw bovenop zit. Een van de respondenten legde de aantrekkingskracht ervan uit: “We moesten de snel pompende bewegingen die we in porno hadden gezien, ‘afleren’. En we zijn allebei veel gelukkiger met onze nieuwe manieren.” (76 procent)
  • Ondiep Penetratie net binnen de ingang van de vagina. Een andere respondent zegt: “Ik denk dat dit gebied echt onderschat wordt. Ik kan echt geweldige seks hebben waarbij de penetratie maar een paar centimeter gaat en nooit verder.” (84 procent)

Taal gebruiken voor seksuele technieken is krachtig

“Ik denk dat het benoemen van plezier en genotstechnieken specifiek versterkend en bruikbaar zijn, zodat vrouwen zich op hun gemak en zelfverzekerd kunnen voelen bij het gebruik ervan met partners”, zegt von Hippel. “Ze zijn ook belangrijk als vrouwen hun seksleven met vrienden bespreken, zoals ‘Dit vind ik leuk, waarom probeer je dat niet?’ Het geeft vrouwen enorm veel kracht om specifiek te kunnen omschrijven wat ze leuk vinden en erom te kunnen vragen. Het geeft vrouwen het gevoel dat hun stem wordt gehoord. Er is ook een normaliserend effect als ze beseffen dat wat ze leuk vinden een patroon is dat door veel vrouwen wordt gedeeld.

VERWANT: Masturbatie 101: een gids voor solo-seks voor vrouwen

Von Hippel voegt eraan toe dat het hebben van taal die beter definieert wat ze leuk vinden tijdens seks, vrouwen ook in staat stelt flexibel te zijn en te beschrijven wat ze op dat moment willen. “Waar je van geniet, kan veranderen midden in een seksuele ervaring, en het kan gedurende je leven veranderen. Het hebben van dit grote menu of repertoire aan woorden en technieken waar je uit kunt putten is geweldig, want dan is het ook geen kwestie van ‘Ik ben een vrouw die van x houdt.’ Het zou kunnen zijn: ‘Ik ben een vrouw die houdt van paren in deze context, van oppervlakkigheid in deze context, en van vissen op deze leeftijd.’ Vrouwen kunnen met een gerust hart communiceren en mixen en matchen.”

Vergelijkbare berichten