Beste laserontharingsapparaten voor thuis, volgens dermatologen

Beste laserontharingsapparaten voor thuis, volgens dermatologen

Voordat we ingaan op onze bevindingen, is het belangrijk om het verschil te kennen tussen de drie veel voorkomende typen laserapparaten: intens gepulseerd licht (IPL), diode en Nd: YAG.

Volgens de Tijdschrift voor klinische en esthetische dermatologiezendt IPL meerdere golflengten licht uit dat zich richt op de melanine in de huid. De melanine verwarmt vervolgens de follikel, waardoor de haargroei wordt vertraagd.

“IPL-apparaten worden over het algemeen niet aanbevolen voor donkere huidtinten vanwege het risico op brandwonden en hyperpigmentatie”, legt Harikiran Chekuri, MBBS, een plastisch chirurg in Hyderabad, India, uit.

Diodelasers richten zich ook op melanine, maar met een preciezere, enkele lichtbundel. Hoewel sommige merken beweren dat zowel IPL- als diodelasers spaarzaam kunnen worden gebruikt op donkere huidtinten, waren de dermatologen met wie we spraken het daar niet mee eens.

Nd: YAG-lasers zijn alleen voor professioneel gebruik. Deze lasers zijn krachtiger en zenden licht uit met een langere golflengte, dat veel dieper in de huid doordringt.

“Mensen met een bruine of donkere huid moeten op zoek gaan naar apparaten voor haarreductie die Nd:YAG-lasers gebruiken”, zegt Jose Diego Mier, MD, oprichter van het Heliotherapy Research Institute. “Ze zijn het veiligst en meest effectief voor haarreductie bij een donkere huidskleur. Geen enkel apparaat thuis beschikt echter over dit type laser. (Ze worden alleen gebruikt in professionele apparatuur in klinieken.)

Als u een lichte tot medium huid en donker haar (denk aan bruin of zwart) heeft, zou u IPL- of diodelasers veilig thuis of op kantoor moeten kunnen gebruiken. We raden u echter altijd aan om met een gecertificeerde dermatoloog of arts te praten als u vragen of opmerkingen heeft voordat u begint.

Vergelijkbare berichten