Streamingtrainingen thuis en studioklas

Streamingtrainingen thuis en studioklas

Pvolve biedt een overvloed aan voordelen, zoals versterking en vormgeven, het verbeteren van de mobiliteit en het evenwicht, het vergroten van de verbinding tussen lichaam en geest en het vergroten van de flexibiliteit.

“Functionele krachttraining stimuleert de spiergroei en verhoogt de botdichtheid, terwijl bewegingen die de gewrichten over hun volledige bewegingsbereik trainen helpen om de mobiliteit te behouden”, zegt Tom Berry, een gecertificeerde personal trainer, sprint- en hindernissencoach aan de Universiteit van Exeter in Engeland. en eigenaar van To Be Personal Training. “Bovendien zullen langzame en gecontroleerde bewegingen, die het bewustzijn van het lichaam bevorderen, de balans verbeteren.”

Kortom, Pvolve traint je om goed te bewegen en mooi ouder te worden.

Pvolve kan leeftijdsgebonden spierverlies helpen voorkomen en zelfs de kracht vergroten

Uit onderzoek blijkt dat de leeftijdsgebonden afname van spiermassa en spierkracht voor mannen en vrouwen begint rond de veertig; het meest verontrustende is dat uit onderzoek blijkt dat beide met elk voorbijgaand jaar afnemen. Volgens het klinische onderzoek naar gezond ouder worden van Pvolve vertoonden 70 vrouwen tussen de 40 en 60 jaar die Pvolve-trainingen meerdere dagen per week gedurende drie maanden voltooiden, een verbetering van 20 procent in spierkracht en -functie vergeleken met de controlegroep die de richtlijnen van 150 minuten matige aërobe training volgde. activiteit en twee krachttrainingssessies per week aanbevolen door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en het American College of Sports Medicine (ACSM).

Pvolve kan bijzonder gunstig zijn voor vrouwen in de menopauze

“Tijdens de overgang naar de menopauze begint ons lichaam spiermassa te verliezen via een natuurlijk proces dat sarcopenie wordt genoemd, met ongeveer 3 tot 8 procent per decennium”, zegt Vicario. Om dit te compenseren raadt Vicario kracht- en weerstandstraining aan. “Spier is van cruciaal belang om ons metabolisme geoptimaliseerd te houden voor een gezonde lichaamssamenstelling, het botverlies te vertragen, de insulineresistentie te bestrijden en ons te helpen een goede gezondheid van het bewegingsapparaat te behouden”, voegt ze eraan toe.

Mobiliteitstraining kan onze gewrichten ook gesmeerd en gezond houden.

“Verlies van oestrogeen (tijdens en na de menopauze) heeft ook invloed op ons bindweefsel, omdat oestrogeen ons helpt de elasticiteit en hydratatie in deze weefsels te behouden”, zegt Vicario. “Mobiliteitstraining moet tijdens deze levensfase prioriteit krijgen. De sterkte en functie van de heupen zijn vooral belangrijk, omdat één op de drie vrouwen na hun vijftigste zal vallen en een breuk zal oplopen. Het trainen van kracht, mobiliteit en stabiliteit van het onderlichaam beschermt proactief de levensduur van onze bewegingen.”

Pvolve biedt een holistische benadering van fitness

De balans- en stabiliteitsuitdagingen vereisen dat je opgetild blijft en vastzit door de kern en niet wegzakt in je verankerde been, anders loop je het risico in te storten. Deze verbinding tussen lichaam en geest traint je om aanwezig en bewust te blijven van veranderende omstandigheden.

“Deze focus op de verbinding tussen lichaam en geest kan therapeutische implicaties hebben voor mensen die te maken hebben met pijn of chronische gezondheidsproblemen. Door mindfulness tijdens het sporten te bevorderen, moedigt Pvolve gebruikers aan om aanwezig en aandachtig te zijn voor hun lichaam, waardoor een positieve relatie met beweging wordt bevorderd en mogelijk wordt bijgedragen aan het mentale en emotionele welzijn van mensen die met gezondheidsproblemen worden geconfronteerd”, zegt Cunningham.

“Door middel van oefeningen zoals ademoefeningen, opzettelijke bewegingen en gerichte aandacht op spierbetrokkenheid versterken de trainingen van Pvolve niet alleen het lichaam, maar cultiveren ze ook een gevoel van zelfbewustzijn en mindfulness dat empowerment en transformatief kan zijn voor individuen die met chronische gezondheidsproblemen of pijn omgaan. vervolgt Cunningham.

Pvolve is aanpasbaar aan bijna alle niveaus, vaardigheden en omstandigheden

“Door zich te concentreren op gecontroleerde bewegingen en een goede lichaamsuitlijning, wil Pvolve de stress op gewrichten en spieren verminderen, waardoor het toegankelijk wordt voor een breder scala aan individuen, inclusief mensen die te maken hebben met chronische gezondheidsproblemen”, zegt Cunningham. “Deze nadruk op gewrichtsvriendelijke oefeningen minimaliseert niet alleen het risico op het verergeren van bestaande aandoeningen, maar stelt individuen ook in staat om regelmatig aan lichaamsbeweging te doen zonder angst voor ongemak of blessures, waardoor het langdurig vasthouden aan een fitnessroutine wordt ondersteund.”

Chris Pruitt, een gecertificeerde personal trainer en CEO van Workout Healthy, zegt dat de low-impact oefeningen van Pvolve het risico op blessures verminderen, wat vooral gunstig kan zijn voor beginners, oudere mensen of mensen die herstellen van een blessure. “De verstelbare weerstands- en gewrichtsbeschermende oefeningen van Pvolve verbeteren de flexibiliteit en verminderen het ongemak, waardoor ze gunstig zijn voor mensen met chronische aandoeningen of beperkte mobiliteit”, voegt hij eraan toe.

“Hoewel het ontworpen is om inclusief te zijn, moeten personen met bepaalde gezondheidsproblemen hun zorgverlener raadplegen voordat ze beginnen”, adviseert Pruitt. “Degenen die cardiovasculaire training met hoge intensiteit nodig hebben voor specifieke fitnessdoelen, moeten mogelijk aanvullende oefeningen doen.”

Vicario belooft dat Pvolve je zal ontmoeten waar je bent. Het Moving Stronger-programma, beschikbaar via de streamingdienst, is een serie van 12 lessen gericht op een publiek van 60 jaar en ouder en is ontworpen om een ​​betere heupmobiliteit, balans, houding en kracht te bevorderen. Het platform omvat ook de Movement Therapy-serie, die veelvoorkomende blessures en bewegingsbeperkingen aanpakt met op fysiotherapie geïnspireerde oefenroutines.

Pvolve kan de lichaamssamenstelling verbeteren

“Het onderzoek (gezond ouder worden) benadrukte ook de toename van de droge spiermassa zonder daarmee gepaard gaande gewichtstoename, wat wijst op een positieve verschuiving in de lichaamssamenstelling”, zegt Nima Alamdari, doctor in de fysiologie en lid van de klinische adviesraad van Pvolve.

Pvolve verbetert de balans en mobiliteit die we allemaal nodig hebben om vallen te voorkomen

Uit een overzicht van 34 onderzoeken is gebleken dat 25 tot 35 procent van de mensen van 65 jaar en ouder elk jaar te maken krijgt met vallen die kunnen leiden tot nadelige gezondheidseffecten zoals heupfracturen, hersenbeschadiging, invaliditeit, verminderde mobiliteit en angst.

In het onderzoek naar gezond ouder worden van Pvolve correleerde de verbetering van 20 procent in kracht en functie “met een verbetering van ongeveer 10 procent in de balans en mobiliteit van het onderlichaam, samen met een verbetering van 20 procent in flexibiliteit”, zegt Dr. Alamdari. “Deze verbeteringen zijn bijzonder significant, omdat ze bijdragen aan een verminderd risico op vallen op latere leeftijd.”

De Pvolve-methode omvat balans- en stabiliteitswerk, evenals bewegingen die met verschillende snelheden worden uitgevoerd – bijvoorbeeld langzaam naar beneden gaan in een zijwaartse uitval en snel van het been afspringen en omhoog houden. Wanneer we het evenwicht verliezen, vallen we snel, en het trainen van het lichaam om te stabiliseren tijdens plotselinge verschuivingen kan helpen om “het neuromusculaire systeem aan te scherpen en een betere algemene stabiliteit op te bouwen ter bescherming tegen vallen”, zegt Vicario.

Vergelijkbare berichten