7 rustgevende huismiddeltjes tegen acne

7 rustgevende huismiddeltjes tegen acne

1. Druivenreiniger

Druiven zijn een verfrissend tussendoortje, of ze nu puur als tussendoortje worden gegeten, gehalveerd als topping op een salade of ingevroren als gezond dessert. Maar druiven komen waarschijnlijk niet in je op als je denkt aan acnebehandelingen.

Toch zou resveratrol in de schil van rode druiven volgens een overzichtsartikel een bacteriedodende werking kunnen vertonen Cutibacterium acnes. Vroeger genoemd Propionibacterium acnes, C. acnes is een bacterie in de talgklieren die bijdraagt ​​aan acne.

Pak dus een paar verse druiven uit je koelkast en je hebt een makkelijke gezichtsreiniger. Snijd twee of drie druiven doormidden en wrijf het vruchtvlees over je gezicht en hals, zegt Fran E. Cook-Bolden, MD, dermatoloog in New York City. Volg met een spoeling met koud water.

2. Komkommer gezichtsmasker

Als je ooit in een kuuroord bent geweest, heb je waarschijnlijk plakjes komkommer op je ogen gelegd om wallen te verminderen – en het is misschien geen schijnbehandeling.

Eén recensie suggereerde dat komkommers een verzachtend effect op de huid kunnen hebben, waardoor irritatie, zwelling en pijn worden verminderd. Daarom kunnen ze mogelijk ontstekingen verlichten die specifiek verband houden met acne.

In het geval van acne “ontstaat er een ontsteking in de olieklier en de follikel, wat leidt tot rode, boze bultjes in de huid”, zegt dr. Zeichner. Wanneer acne zich diep in de huid ontwikkelt, “kan zich een cyste ontwikkelen die gevuld raakt met olie. Als de cystewand scheurt en de olie in contact komt met de diepere huidlagen, ontstaat er vaak een heftige ontstekingsreactie”, zegt hij.

Hoe kunnen komkommers helpen?

“Komkommers hebben huidverzachtende en hydraterende voordelen, dus als je huid ontstoken is door acne, kunnen komkommers een bescheiden kalmerend voordeel bieden”, merkt Zeichner op. Maar hij waarschuwt dat ze niet effectief zijn in het behandelen van de onderliggende puistjes.

Hier leest u hoe u van de voordelen kunt profiteren: “Maak een pasta door een kleine komkommer en 1 kopje havermout te mengen”, zegt dr. Cook-Bolden. Meng 1 theelepel (tl) van deze pasta met 1 theelepel yoghurt en breng het op je gezicht aan. Laat het 30 minuten intrekken en spoel het daarna uit.

3. Komkommer-gezichtsmasker

Als je geen havermout of yoghurt in je keuken hebt, gebruik dan dit komkommermiddel. Dit verkoelende, verzachtende masker helpt je huid glad te maken, die ruw kan aanvoelen door acne. “Mash een hele komkommer, zeef het water, voeg 1 eetlepel suiker toe en meng goed”, zegt Cook-Bolden. “Breng het aan op je gezicht en laat het 10 minuten intrekken; was dan met koud water.

4. Eenvoudig honingmasker

Honing heeft veel genezende eigenschappen. Volgens de Mayo Clinic gebruiken sommige mensen het als een natuurlijke hoestsiroop en om keelpijn te verlichten.
Laboratoriumstudies suggereren dat de antibacteriële eigenschappen van honing ook de genezing van brandwonden en wondinfecties kunnen bevorderen en de groei ervan kunnen remmen C. acnes.

Spoel je gezicht af met warm water voordat je dit masker aanbrengt, zegt Cook-Bolden. Breng vervolgens de honing aan en laat deze 30 minuten op de huid zitten. Spoel de honing af met warm water.

5. Gist- en yoghurtmasker voor de vette huid

Hoewel er meer onderzoek nodig is, suggereerde een overzichtsartikel dat gefermenteerde zuivelproducten zoals yoghurt de gezondheid van de huid kunnen bevorderen. Yoghurt is ook een probioticum waarvan is aangetoond dat het remt C. acnes.

Om het masker te maken, combineer je 1 theelepel biergist met een beetje yoghurt tot een dun mengsel. “Breng het grondig aan op alle vette plekken en laat het 15 tot 20 minuten intrekken. Spoel af met warm water; gebruik dan koud water om de poriën te sluiten”, zegt Cook-Bolden.

Vergelijkbare berichten