De beste apps voor gewichtsverlies

De beste apps voor gewichtsverlies

De markt voor apps voor gewichtsverlies, voeding en fitness is oververzadigd. “De talloze gezondheidsapps die er zijn, zijn verwarrend voor zowel patiënten als zorgverleners”, zegt Srinath. De ideale app, zegt ze, motiveert je om gezonde veranderingen door te voeren en houdt je verantwoordelijk voor het doorvoeren van die veranderingen.

Dus, hoe kies je de juiste? Hier volgen enkele overwegingen waarmee u rekening moet houden.

Jouw doelen Er is niet één app die alles doet (hoewel sommige behoorlijk in de buurt komen). Kies de beste app voor uw behoeften en doelen. Als je wilt afvallen door je eetgewoonten te veranderen, kan een calorieënteller het beste zijn.

Als alternatief, als je kilo's wilt kwijtraken terwijl je sterk wordt, dan geef je misschien de voorkeur aan een workout-app. Hoewel sommige apps meerdere functies hebben, zijn ze vaak ontworpen met één specifiek doel voor ogen.

Makkelijk te gebruiken Om consistent met de app om te gaan, moet deze gemakkelijk te gebruiken zijn. Het grootste probleem is dat mensen de apps niet meer gebruiken, zegt Wright.

Het is prima om een ​​aantal apps te downloaden (de meeste zijn gratis) en ze te doorzoeken om de app te vinden die voor u het meest gebruiksvriendelijk aanvoelt. Als de functies je bevallen, ben je meer bereid om eraan vast te houden.

Begroting De meeste apps zijn gratis en bieden kosteloos een schat aan hulpmiddelen. Voor speciale apps, zoals apps die deskundige hulp bieden, kunnen echter abonnementskosten in rekening worden gebracht. Vergeet niet de kleine lettertjes te lezen voordat u uw gegevens downloadt en registreert, en onthoud dat veel van de betaalde apps maandelijks of jaarlijks automatisch worden verlengd.

Integratie De beste apps worden gesynchroniseerd met fitnesstrackers, waardoor u minder gegevens handmatig hoeft in te voeren. Zorg ervoor dat u controleert met welke apparaten de app synchroniseert, zodat u zeker weet dat uw wearable op de lijst staat.

Deskundige hulp Een app kan je veel informatie bieden, maar het kan lastig zijn om te weten wat je met al die kennis moet doen. Als je merkt dat je je dagelijkse caloriedoel bereikt, voedsel en lichaamsbeweging registreert, maar je bent op een plateau aangekomen, heb je misschien hulp nodig van een professional op het gebied van gewichtsverlies, zegt Srinath.

Selecteer een app met professionele coaching of experts die alle gegevens die u registreert, kunnen bekijken.

Gemeenschap Als je het meest gemotiveerd bent als je samen met anderen aan een programma deelneemt, zorg er dan voor dat je een app kiest die community biedt. Het kan gaan om het verdienen van badges op een scorebord of om lid worden van een sociale groep om tips uit te wisselen.

Het kan lastig zijn om verantwoordelijkheid te vinden via een app, dus zoek naar apps met een community van collega-lijners, die dagelijkse pushmeldingen aanbieden (zorg ervoor dat je de instellingen dienovereenkomstig aanpast) of persoonlijke professionele ondersteuning krijgen (bijvoorbeeld via geregistreerde diëtisten).

Vergelijkbare berichten