Rugacne ('Bacne') 101: soorten, preventie en behandeling

Rugacne (‘Bacne’) 101: soorten, preventie en behandeling

Dus wat zijn de beste behandelingen voor rugacne? Volg deze tips.

1. Gebruik een vrij verkrijgbare behandeling

Voor de behandeling van milde rugacne kunnen vrij verkrijgbare acnecrèmes en gels met ingrediënten zoals benzoylperoxide, resorcinol, salicylzuur en zwavel helpen puistjes te verwijderen en te voorkomen dat er nieuwe opduiken.

Natuurlijk heb je voor het aanbrengen van acnecrèmes op je rug waarschijnlijk hulp van iemand nodig. Het is misschien gemakkelijker om een ​​body wash te gebruiken met ingrediënten die acne bestrijden.

“Regelmatige lichaamswasbeurten zijn niet sterk genoeg om te helpen bij lichaamsacne”, zegt Yoram Harth, MD, dermatoloog en medisch directeur van MDacne in San Francisco. “Om een ​​echt effect te hebben, heb je een medicinale lichaamsreiniger nodig, bij voorkeur met ingrediënten als salicylzuur die je huidporiën kunnen ontstoppen en acnebacteriën kunnen doden.”

2. Was uw huid regelmatig

Voor de behandeling van lichaamsacne kiest u lichaamswasproducten met de tekst ‘niet-comedogeen’ of ‘olievrij’ op de verpakking om te voorkomen dat uw poriën verstopt raken. Vermijd antibacteriële zepen, samentrekkende middelen en schurende scrubs die uw acne kunnen verergeren. En wees voorzichtig bij het reinigen van uw huid. Ruwe scrubs, loofas en exfoliators kunnen de beschermende laag van de huid beschadigen en acne in het lichaam verergeren, zegt dr. Harth.

3. Douchen na je training

Warmte en vochtigheid bevorderen de groei van bacteriën, dus douche onmiddellijk na een training, suggereert Harth. Als u niet meteen kunt douchen, gebruik dan een olievrij reinigingsdoekje om zoveel mogelijk zweet van uw lichaam te verwijderen en trek daarna andere kleding aan.

4. Knijp of pluk de laesies niet terug

Eén bacne-behandeling die niet werkt: een puistje plukken of uitknijpen, wat het optreden van acne kan verergeren en uw huid kan beschadigen. “De huid op het lichaam geneest langzamer dan de huid op het gezicht, en veelvuldig plukken kan leiden tot bruine vlekken en littekens”, zegt Harth.

5. Vermijd overmatige blootstelling aan de zon

De ultraviolette (UV) stralen van de zon kunnen acne donkerder maken, waardoor littekens op uw rug en lichaam ontstaan. Draag altijd zonnebrandcrème en breng het opnieuw aan zoals aangegeven. Dit verbetert niet alleen acne, het kan uw huid ook helpen beschermen tegen schade door de zon en huidkanker.

6. Was je lakens

Maak er een gewoonte van om uw lakens een of twee keer per week te verschonen of te wassen, vooral als u een rugslaper bent. Hierdoor worden bacteriën en dode huidcellen uit beddengoed verwijderd, waardoor uw poriën verstopt kunnen raken en acne op de rug kan blijven aanhouden.

7. Bezoek een door de Board gecertificeerde dermatoloog

Als zelfzorgmaatregelen de acne op de rug niet verbeteren, maak dan een afspraak met een dermatoloog die gecertificeerd is.

Een huidspecialist kan uw rug beoordelen, vaststellen of u acne of een andere huidaandoening heeft en indien nodig een medicijn voorschrijven om de laesies onder controle te houden.

De behandeling van rugacne kan bestaan ​​uit receptcrèmes, antibiotica, orale acnemedicatie, of uw arts kan lasertherapie, chemische peelings of steroïde-injecties voorstellen, afhankelijk van de ernst van de rugacne.

Vergelijkbare berichten