Bijna 65.000 aan verkrachting gerelateerde zwangerschappen hebben plaatsgevonden in staten met een abortusverbod

Bijna 65.000 aan verkrachting gerelateerde zwangerschappen hebben plaatsgevonden in staten met een abortusverbod

Tienduizenden vrouwen en meisjes zijn zwanger geworden als gevolg van verkrachting in Amerikaanse staten die abortus daarna verboden hebben Roe tegen Wade werd in juni 2022 vernietigd, suggereert een nieuwe studie.

Uit gegevens van federale onderzoeken naar misdaad en seksueel geweld blijkt dat er ongeveer 520.000 verkrachtingen hebben plaatsgevonden in de 14 staten die abortus aan banden leggen, wat heeft geleid tot 64.565 zwangerschappen, volgens onderzoeksresultaten gepubliceerd in JAMA Interne Geneeskunde. Meer dan 90 procent van deze zwangerschappen vond plaats in staten waar abortusverboden gelden en waar geen uitzonderingen gelden voor verkrachting.

“Elke maand worden duizenden mensen in de VS zwanger door verkrachting, en veel van deze mensen leven in staten waar abortus nu illegaal is, en reizen of zelfbeheerde abortus voor velen van hen onbereikbaar is”, zegt Corinne Rocca. , PhD, MPH, hoogleraar verloskunde, gynaecologie en reproductieve wetenschappen aan de Universiteit van Californië in San Francisco, die niet betrokken was bij de nieuwe studie. “Abortusverboden hebben nu al een verwoestend effect op de lichamelijke autonomie en levens van mensen, inclusief die van slachtoffers van verkrachting.”

Tijdens de onderzoeksperiode – die in elk van de 14 staten varieerde van 4 tot 18 maanden op basis van de tijd dat het abortusverbod van kracht was – was Texas verantwoordelijk voor ongeveer 26.000 aan verkrachting gerelateerde zwangerschappen, oftewel 45 procent van het totaal, gevolgd door Missouri. met ongeveer 5.800 en Tennessee met bijna 5.000.

Er vonden vrijwel geen legale abortussen plaats in staten met beperkingen

Hoewel het onderzoek niet bedoeld was om te onderzoeken hoeveel overlevenden van verkrachting abortus wilden of hoeveel er ervoor kozen om zwanger te blijven, werden er elke maand tien of minder legale abortussen uitgevoerd in staten waar een verbod van kracht was, zegt dr. Rocca. “Deze mensen moesten ofwel de praktische en emotionele uitdagingen doorstaan ​​van het ondergaan van een abortus buiten de staat, het zelf regelen van een abortus, of het uitdragen van de verkrachtingsgerelateerde zwangerschap”, zegt Rocca.

Het is onbekend hoeveel overlevenden van verkrachting in staten met een abortusverbod abortusmedicijnen proberen te verkrijgen van buiten de staat of de staatsgrenzen overschrijden om naar een kliniek te gaan, zegt de senior studieauteur, Steffie Woolhandler, MD, MPH, hoogleraar volksgezondheid bij de City University van New York aan Hunter College.

“De omstandigheden van de tienduizenden overlevenden van een verkrachting die zwanger worden, variëren enorm”, zegt Dr. Woolhandler. “Ons punt is dat de overlevende van een verkrachting degene is die de beslissing moet nemen over het voortzetten of beëindigen van de zwangerschap.”

De moeilijkheid om verkrachting te melden beperkt de toegang tot abortus in staten, met uitzonderingen

Vijf staten in het onderzoek – Idaho, Indiana, Mississippi, West Virginia en North Dakota – kenden een abortusverbod, met uitzonderingen voor verkrachting. Maar voor een legale abortus onder deze uitzondering kan het nodig zijn dat iemand de verkrachting bij de politie meldt of invasieve medische onderzoeken ondergaat om de misdaad te documenteren.

“Sommigen blijven misschien zwanger vanwege sterke religieuze bezwaren tegen abortus of de ellende van vermeende verkrachting”, zegt Nada Stotland, MD, MPH, voormalig president van de American Psychiatric Association, die uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar reproductieve gezondheid.

Maar “de meesten zouden liever een abortus willen dan een zwangerschap ondergaan en een kind opvoeden dat voortdurend aan de aanval herinnert”, zegt Dr. Stotland. “Er is ook de angst dat het kind een genetische neiging tot criminaliteit zou erven, en de uitdaging om te reageren op de onvermijdelijke vragen van het kind over zijn vader.”

Elke zwangere persoon die in een staat woont waar abortus verboden is, wordt geconfronteerd met allerlei hindernissen bij het beëindigen van een zwangerschap, zegt Rocca.

Als je buiten de staat reist, moet je weten hoe en waar je toegang kunt krijgen tot abortuszorg, die honderden kilometers verderop kan liggen, en kan het ook verlof, kinderopvang en geld voor medische zorg en reiskosten vereisen, zegt Rocca. Om een ​​medicatie-abortus te krijgen, moet iemand weten dat dit een veilige optie is, en vervolgens weten waar en hoe hij de pillen kan krijgen.

“Angst voor juridische consequenties zal hoogstwaarschijnlijk ook de bereidheid van mensen belemmeren om te reizen voor zorg of om zelf hun zaken te regelen”, zegt Rocca. “We hebben niet expliciet gekeken naar zwangerschappen die verband houden met verkrachting; het is zeker mogelijk dat slachtoffers van verkrachting met extra obstakels te maken krijgen.”

Vergelijkbare berichten